Jaký byl ale vůbec kariérní start této hráčky? „Původně jsem to zkoušela i na pivotu a celkem mě to bavilo, ale teta trenérka mě postavila do brány, protože mě moc nebavilo běhat a brankářek bylo málo. A už jsme u toho zůstala. V osmnácti letech jsem dostala nabídku jít hrát Interligu do Jindřichova Hradce, tam jsem se poprvé potkala s Hankou Martínkovou, se kterou jsme se pak sešly i v Mostě,“ vzpomíná Eva Bezpalcová na bývalou spoluhráčku a vytáhlou kanonýrku Mostu.

V Mostě házenkářka pocházející z jihu Čech vytvořila nerozlučnou dvojici s Dominikou Müllnerovou. I v soukromí se z nich staly kamarádky. „A myslím, že se zatím dobře doplňujeme. Trenér nám dal plnou důvěru a střídání nechal na nás. Střídáme se tak podle toho, jak se momentálně cítíme. Myslím, že nám to dobře funguje. Důvodem je hlavně to, že s Domčou jsme dobré kamarádky mimo hřiště a rozhodně se jedna druhou snažíme co nejvíce podpořit,“ popsala jejich vztah už dříve vytáhlá brankářka.

Josef Lanc, vpravo jako mladý fotograf
Komunistům se podařilo, že obyvatelé se ze starého Mostu odstěhovali rádi

Angažmá v Mostě stihla Bezpalcová na jednu sezonu i přerušit. Absolvovala totiž rok ve Španělsku, kde pomáhala týmu Tenerife z druhé do první ligy, což se nakonec povedlo. Kariéru si ve slunné zemi neprodloužila, ale pak nelitovala. Vrátila se na sever Čech, kde si s Černými anděly zahrála nablýskanou Ligu mistrů.

„A to musím říct, že byl vážně zážitek. Hrát ve skupině s maďarským Györem, tedy nejlepším týmem na světě. Na každém postu mají hráčku světových kvalit. Na tohle budeme vzpomínat do konce života,“ je jasné Bezpalcové.