Předchozí
1 z 4
Další

Katarína KostelnáZdroj: Dominik Síbr

Novou sezonu začala Katarína Kostelná vlastně tou starou. Kvůli koronaviru se v létě hrál Český pohár a to byla první trofej, kterou mohla letos se svými spoluhráčkami oslavit. „Byly jsme šťastné, že jsme vyhrály, i když to byl trochu boj. Tentokrát to bylo těžší právě v tom, že se hrálo během letní přípravy, ještě jsme nebyly v úplné herní pohodě. Přece jen když se hraje v zimě, člověk už je vyhraný a vypadá to trochu jinak. Už teď s každým dalším zápasem se sehráváme. Byly jsme ale hlavně rády, že jsme vyhrály, i když nebylo moc času na nějaké oslavy, když nás už další týden čekal ostrý start ligy,“ vypráví Kostelná, která do Mostu přišla před časem ještě jako studentka sportovního gymnázia v Trenčíně. Od té doby už s Mostem stihla získat několik trofejí zahrát si Ligu mistrů a odstartovat další ligový ročník.

Katarína KostelnáZdroj: Dominik Síbr

Kostelná nežije ale jen házenou. Je pořád i studentkou. „Přestoupila jsem na vyšší odbornou školu sem do Mostu, kde studuji obor předškolní a mimoškolní pedagogika. Víc mě to baví a výhoda je i vtom, že nemusím dojíždět,“ říká mladá Slovenka.

Katarína KostelnáZdroj: Dominik Síbr

Jak ji zasáhl do života covid-19? Hodně v tom, že nemohla vycestovat domů. Ale dokázala to překonat. „Já byla v Mostě, byl by pro mě totiž asi docela problém dostat se domů a následně se vracet zpět. Navíc jsem to ani nestihla. Když to všechno začalo, končily nám postupně tréninky v hale a já myslela, že mám ještě chvíli času, než pojedu domů, ale najednou se všechno zavřelo a já zůstala tady,“ popisuje nepříjemné situace.

Katarína KostelnáZdroj: Dominik Síbr

„Nebylo to ale žádné drama, byla jsem tu s přítelem, s rodinou jsme zůstali v kontaktu přes videochat a volali jsme si, takže se to dalo vydržet. Hned když se otevřely hranice tak jsem byla doma a vlastně jsem tam trávila celou dobu, co jsme měly volno před začátkem přípravy. Byla jsem ráda, že jsem doma a ani se mi nikam moc nechtělo vyrážet na dovolenou,“ usmívá se sympatická házenkářka, která má na zádech číslo 81.