Předchozí
1 z 4
Další

Ondřej BíroOndřej BíroZdroj: Asociace malého fotbalu

V covidové době je to i pro Ondřeje Bíra těžké. Jak se vůbec udržuje, když se soutěže nehrají? „Nevím, jak na to koukají gólmani, pořád na to koukám z pozice hráče, ale taky to asi chvíli trvá. Čím je delší pauza, tím se do toho i gólman dostává pomaleji. To bude stejné i u jiných hráčů, když mají zranění,“ poukazuje Ondřej Bíro a dodává pár slov i k tomu, jak to má s přibíráním na váze. „S tímhle jsem problém nikdy neměl, ani co se týká Vánoc a jiných svátků, ládoval jsem de facto cokoli a nepřibíral jsem. Čím jsem starší, tím je to horší, ale furt se udržuji a není to tak hrozné. Nejsem tak nateklý.“

Ondřej BíroOndřej BíroZdroj: Asociace malého fotbalu

Přes těžkou dobu Ondřej Bíro motivaci neztrácí. Trénuje totiž mladé fotbalisty. „Musím říct, že kdybych neměl kluky v Jirkově, těžko bych se odhodlával k tomu, abych si šel po práci zaběhat venku, kde už bývá tma. Chuť ani energie po práci moc není, ale tím, že jedu za klukama, tak se s nimi proběhnu. Čím to trvá déle, je to víc unavující a deprimující,“ říká Bíro ke covidové době, která dusí celý svět.

Ondřej BíroOndřej BíroZdroj: Asociace malého fotbalu

Sám by v malém fotbale mladé hráče uvítal. Mostecký výběr v Superlize je především složený ze zkušených matadorů, mezi které se počítá i Bíro.

Ondřej BíroOndřej BíroZdroj: Asociace malého fotbalu

„Spíš mladí dneska nechtějí, sednou k počítači, Playstationu a radši budou spoustu hodin u toho, než hrát malý fotbal nebo kterýkoli jiný sport, to je netáhne. Ani covidová doba sportu moc nenahrává, spíš těm, kdo chtějí zůstat doma zalezlí a mačkat tlačítka. Třeba Martin Boček nebo Sali (Michal Salák – pozn. red.) by za normálních okolností taky byli rádi, kdyby hráli mladí, jenže tým pořád musejí táhnout,“ poukazuje mostecký brankář.