Plusy i minusy mělo vystoupení Inflagranti, tria pohledných dívek hrajících na elektronické smyčce hudbu klasickou, rock i pop. S rockerem Vojtkem se vrátilo do Ústí po roce, kdy hrálo velkému sálu Domu kultury. To ale pro koncert ve Vojtěchovi nebyla „velká výhra". Slečny tak publiku nabídly srovnání s loňskem, což ale radši neměly dělat.

PŘIJEDE I SVĚCENÝ

„Nazvučit kostel pro tuto hudbu je asi složité. Běžné housle by tu zněly jinak než ty elektronické a cello. Těším se, až tu za týden vystoupí houslový virtuóz Jaroslav Svěcený," svěřila se Deníku divačka ze třetí řady.

„Koncert jsme si užili, jen v kostele nemusela být taková zima," lehce seniorce oponovala Eva Houdková z Klíše. Na charitativní koncert přišla s rodinou, s početným publikem pomohla vydělat peníze pro ústecké matky s dětmi v nouzi. Během koncertu běžely na monitorech ukázky, jak to v azylovém domě vypadá.

STRHLA BOUŘE I CARMEN

Zážitkem koncertu byla Vivaldiho Bouře, Bizetova Carmen či ruská lidová Korobuška. „Letos poprvé hrajeme vánočně v kostele, ale teplo tu tedy není," lehce si posteskla jedna z houslistek trojky Inflagranti. Měly za sebou „ohřívání", ale stejně dobře je zahřál světový hit skupiny Queen Show Must Go On či song, který zajistil všeobecnou popularitu drsné americké kapele Metallica Nothing Else Matters.

Pepa Vojtek začal hitem Láska jenom láska z muzikálu Hamlet, z Golema dal song své záporné postavy a pokračoval dál kouskem z Mata Hari. Dívky přidaly irskou lidovou, než po čase Pepa spustil hit Láska ze Třech mušketýrů, zněla jedna z nejnáročnějších skladeb světové klasiky, Paganiniho Capriccio No. 24. A než dal Vojtek anglickou verzi duetu z Fantoma opery se smyčci, byl na slečnu violoncellistku krapet protivný. Přejel jí prstem po nástroji, našel tu prach a pravil: „Holka, ty se nevdáš. Chtěl bych u tebe doma vidět tu kuchyňskou linku."

FAJN TEPLO NA WC

Prozradil také, že když zrovna nezpívá, o svých pauzách se v zákulisí chrámu ohřívá na WC, kde je největší teplo. „Zato na chodbách zamrzly i hlásiče pohybu," smál se rocker.