Město Horní Jiřetín pořádá již od 10 hodin tradiční městské slavnosti a pouť.

Celodenní program se uskuteční v okolí kulturního domu, kostela Nanebevzetí Panny Marie a areálu chovatelů. K vidění bude historický šerm, od 14 hodin rytířský pěší turnaj, dobové stánky, soutěž pro děti o kopí sv. Jiří, fakírské duo In Flamenus, skupina Grál, dobové tance, kejklíř, lety dravých ptáků, živé obrazy v kostele, dechovka nebo písničkář Pepa Štross.

Večer se uskuteční koncert Václava Neckáře se skupinou Bacily, zahraje De Bill Heads nebo Vilém Čok s formací Bypass. Chybět nebude retropárty se Zdeňkem Lukeslem. A samozřejmě tradiční pouť.

Ilustrační foto
Mostecká knihovna sáhla k revolučnímu kroku, pomáhá matkám samoživitelkám

Historicky první obecní slavnost pořádá v sobotu od 14 hodin krušnohorská obec Brandov. V programu budou veselé historické obrazy z dějin obce se soutěžemi pro děti i dospělé. Diskotéka pro děti, Vystoupí Michal David revival a skupina Sortiment. Na závěr je přichystán ohňostroj.

Obec Havraň má v pátek na pořadu dne Vavřineckou zábavu. Ta se uskuteční od 20 hodin v sokolovně a vyhrávat bude Sortiment. V sobotu se pak od 13 hodin na hřišti uskuteční Vavřinecká pouť s dětskými atrakcemi a historickými vozidly.