„Pokud bude přát počasí, tak se tolik slibovaný koncert na Loučkách uskuteční, pokud ne, tak se přesune do hudebního klubu Attic," prozradil Mosteckému deníku Lubomír Stráník, který doplnil, že na Loučkách se bude začínat v 18 hodin. Pokud by koncertu pod širým nebem nepřálo počasí, přesunou se všichni do již zmiňovaného Atticu a koncert začne až ve 20 hodin.

Dvouhodinový posun Lubomír Stráník vysvětlil jednoduše. „Žalman přijede a bude hrát se svou aparaturou, takže by se musela přestěhovat a chceme tak dát dostatečný časový prostor technikům," řekl.

Stráník o společný koncert se Žalmanem dlouho usiloval. „Já mu to už dlouho sliboval. Nebylo jednoduché jej do Litvínova dostat, nicméně se podařilo a ty jeho sedmdesátiny jsou pro to dost dobrým důvodem," uzavřel.

Stráníci již zveřejnili booklet svého nového alba. Při oslavách Žalmanových sedmdesátin ještě nebude na světě. Podle Stráníkových slov bude hotové až koncem května. Celkově se jedná o čtvrté album, které následuje po CD nebo DVD Ať žije nostalgie!, Staré město a Písničky, které jsme potkali. Bude na něm třináct „kousků" od osmi různých autorů, včetně úvodního Záhoří, jehož je autorem jubilant Žalman. Poslední skladbou alba je tradicionál Snění.