Za pravou německou klobásou Mostečané v sobotu 2. prosince nemusejí za hranice do sousedního Saska, ale mohou si ji zakoupit ve stánku na mosteckém 1. náměstí. Partnerská města Most a Marienberg totiž pořádají Společné Vánoce.

Marienberští hasiči se už dnes, v pátek 1. prosince, přidají do hornického průvodu se svatou Barborou. Oslavy ale naplno vypuknou v sobotu. Němečtí senioři přijedou do Mostu na Vánoční trhy, pak se setkají se svými českými přáteli v klubu seniorů. V podvečer od 17 hodin se zúčastní společného česko-německého koncertu v kostele Nanebevzetí Panny Marie v Mostě, kde vystoupí Sbor města Marienberg a mostecký pěvecký sbor Clavis cordium.

Na koncert, na který je vstup zdarma, je zvána i široká veřejnost. V sobotu od 16 hodin bude na náměstí promítána pohádka Tři oříšky pro Popelku. Projekt Společné Vánoce je podpořen z prostředků Evropské unie.

Mezi budovou mostecké radnice a hotelem vzniká veřejné venkovní ledové kluziště, na sousedním 1. náměstí instalují Vánoční trh a zdobí 40 let starou vánoční jedli, dar od občana.
FOTO: V Mostě už staví kluziště, chtějí ho otevřít v neděli