Městské knihovně v Mostě se podařilo sehnat výbornou náhradu pro pondělní koncert. „Namísto omluveného Vince Agwady z Chicaga přijede zhrát a zazpívat Will Johns z Londýna, který měl shodou okolností zrovna volno,“ řekl Deníku ředitel knihovny Tomáš Ondrášek. Johns už v Mostě před půldruhým rokem hrál, líbilo se mu tady, proto pozvání neodřekl.

Will Johns se narodil v roce 1973 v Londýně a jako kluka ho na kytaru učili hrát strejdové Eric Clapton a George Harrison. Jeho táta Andy Johns (1950-2013) byl producentem a zvukařem všech LP desek Led Zeppelin, stěžejních LP desek Rolling Stones, Blind Faith, Ten Years After, Jethro Tull, Humble Pie, Free, Jacka Bruce, Joe Satrianiho nebo Roda Stewart. Jeho maminka Paula Boyd (1951-2008) byla modelka a muzikanty měla taky hodně ráda, stejně jako její sestra Pattie, která byla nejdřív manželkou George Harrisona a poté Erica Claptona.

Nejkurioznější koncert odehrál Will Johns loni v ruském kriminálu pro 200 žen doživotně odsouzených za vraždy. Jeho muzika vychází z londýnského bigbítu 60. a 70. let a dnes je uznávaným britským kytaristou. V roce 2012 byl nominován na BMA (British Music Awards), je velkou atrakcí koncertů a festivalů po celém světě. Letos na jaře mělo obrovský úspěch turné po divadelních sálech, na kterém s Chrisem, synem kytaristy Jimmyho Page, a Malcolmem, synem Jacka Bruce, oživili hudbu svých otců v triu The Fresh Cream. Koncert v pondělí 13. listopadu v sále knihovny v Mostě začíná v 19 hodin. 

Zdroj: Youtube

Will Johns - I don't love you (2013)  Zdroj: YouTube.com/Will Johns