Ulice Děčína opět míří na televizní obrazovky. Spolu s dalšími městy pod Krušnými horami se stanou kulisou pro temné příběhy kriminálního seriálu Rapl 2. Filmaři České televize přijedou už v lednu, točit se bude i v Ústí, Teplicích a na Mostecku.

První řada seriálu slavila úspěch, její pokračování je proto logickým krokem. „První řada měla nominaci na Českého lva i cenu evropského televizního festivalu Prix Europa. O nákupu se jedná s Polskem, Slovenskem i Bulharskem, jeho remake zajímá vysílatele z USA. Česká televize tak od listopadu točí pokračování. První šly na řadu lokace v Praze,“ uvedl Daniel Maršalík z České televize.

Vánoční trhy v Drážďanech střeží němečtí policisté společně s českými. Ve společných hlídkách procházejí o víkendech přímo tržnici.
FOTO: Vánoční Drážďany chrání proti teroru policejní hlídky i betonové zátarasy

Hynek Čermák coby představitel majora Kuneše se na severu Čech vyřádí. „Diváci se mohou těšit na akční scény v ulicích,“ prozradil Maršalík.

S natáčením bude štábu režiséra a scénáristy Jana Pachla pomáhat Filmová kancelář Ústeckého kraje. Bude to pro ni největší projekt příštího roku.

„Už víme, že nás čeká vytipovávání lokací, jednání s úřady i podíl na castinzích. O další spolupráci budeme s produkcí České televize dále jednat,“ řekla Barbora Hyšková z Filmové kanceláře Ústeckého kraje s tím, že filmaři využijí všechna roční období, a to od ledna do září 2018.

„Začneme schůzkami na městě a kraji, aby seriál Rapl 2 podpořily složky, které jsou k natáčení potřeba,“ vysvětlila Hyšková.

STAŘÍ ZNÁMÍ A MOROUS

Pokračování Rapla mají opět na starosti Jan Pachl a dramaturg Josef Viewegh. Právě oni už v Děčíně pracovali na dobrodružném seriálu Cirkus Bukowsky, v němž se Čermák v roli Kuneše objevil poprvé.

Policejní tým opět doplnili staří známí Lukáš Příkazký, Alexej Pyško, Lucie Žáčková a Tomáš Jeřábek. Major Kuneš zůstává i nadále „morous s něžnou duší“, jak už ho známe. „Kdybych se mohl chovat úplně svobodně, byl bych jako on,“ přiznává Hynek Čermák.

Sedmý ročník benefice pro Tiché tlapky
FOTO, VIDEO: Tiché tlapky nadchly. Z benefice si odnesly přes 400 tisíc korun

„Je archetypem detektiva, který si může dělat, co chce. Kdyby se tak choval někdo ve skutečném životě, dlouho by nepřežil,“ poznamenal Čermák.Druhá série má být podle tvůrců „kosmopolitnější“, bude se více soustředit na charaktery obětí kriminálních činů a také na prostředí, ze kterého vzešly.

„Děj jsme proto přestěhovali z Krušných hor do města Ústí nad Labem, řeka bude mít ve druhé sérii jednu z hlavních rolí. Točit se bude také na Mostecku, podíváme se i do Děčína, kde jsme točili už Cirkus Bukowsky,“ prozrazuje režisér a scénárista Jan Pachl.

ČERNÁ HORA I SÁZAVA

Lokací je mnoho po celé republice. „Dostaneme se i do Prahy, kde už se některé lokace natáčely, jeden díl se dokonce odehrává na Sázavě,“ nešetří informacemi Pachl.

A aby dostál tvrzení o kosmopolitnosti seriálu Rapl 2, prozrazuje další plány svého štábu. „Dva díly se budou točit dokonce v Černé Hoře,“ zmiňuje režisér

Dramaturg Josef Viewegh jej doplňuje: „Diváci se opět mohou těšit na kompletní partu vyšetřovatelů v čele s majorem Kunešem, náčelníkem Rohanem, Lupínkem, Máchou i Slepičkovou,“ ujišťuje Viewegh.

Ke známým postavám však budou přibývat i nové tváře. „Milé je, že po úspěchu první série chtějí v našem seriálu hrát i známí herci, někteří nás oslovují a můžeme si velkopansky vybírat,“ směje se dramaturg.

Ilustrační foto
Policejní ředitelství varuje před kapsáři v autobusech MHD