Slavice si Jablonec oblíbila i díky přátelství s Pavlem Žurem a dětským sborem Vrabčáci. Ve svém nabitém programu na zdejší publikum tak nikdy nezapomene.

Repertoár koncertů je přizpůsoben právě adventnímu období a zazní mj. písně z multiplatinového vánočního alba Bílé Vánoce Lucie Bílé. Bílou doprovodí i letos kapela Petra Maláska a hostem je zpěvák Kamil Střihavka.

Lucie, co pro vás znamená vánoční turné Bílé Vánoce?

S prvním vánočním koncertem pro mne začínají svátky. Líbí se mi slavnostní atmosféra, koledy, světýlka, dárky, stromky. Líbí se mi, jak všechno najednou začne jinak vonět… A kdybych mohla, zpívám vánoční písničky po celý rok…

Máte pro letošní Bílé Vánoce nějaké překvapení, něco výjimečného?

Našla jsem si skvělého hosta, který letos se mnou pojede celé turné. Je to "opravdový Ježíšek", tedy Ježíšek muzikálový, a to Kamil Střihavka. Je to můj dlouholetý kamarád a jeho Jesus Christ superstar je pro mne něčím nezapomenutelným. Těším se na něj a jsem přesvědčená, že mou volbou budou nadšení i naši diváci.

Koncerty bude slovem provázet pater Zbigniew Czendlik. Co pro vás znamená tento lanškrounský katolický farář, kromě toho, že i on je vaším blízkým přítelem?

Ráda se obklopuji lidmi, s kterými se cítím dobře, kterým můžu věřit, kteří jdou stejným směrem, a to k lidem samotným. Vánoce jsou o lásce a bezpečí, o pohlazeni, a to především Duševním. „Zibi" je tím nejpovolanějším, kdo o tom může vyprávět. Lidi mu věří a mají ho rádi a já už si své Bílé Vánoce bez něj neumím představit.

Máte za sebou mega Černobílé turné, teď začínáte Bílé Vánoce, kde berete tolik energie?

Někdy jedu na záložní baterii. A pak, stojí mi to za to… Mám ráda svoji práci, zvláště, když vidím, že je lidem platná… Černobílé turné byla velká show, a já jsem si ho plnými doušky užila. Ale to neznamená, že se neumím pokorně vrátit do ticha Vánoc, k pianu, a že v menších sálech nebudu zpívat naplno, jako bych byla ve vyprodané sportovní hale. Ba naopak, pro mne je představením i zkouška mikrofonu, kde jsou jen technici a šatnářky.