Informace o koncertu mimořádného hudebníka Deníku potvrdil Zdeněk Staněk, manažer litvínovského hudebního klubu Attic.

„Pro nás je to prostě bomba, že k nám někdo takový přijede koncertovat," řekl Staněk s tím, že vše vzniklo tak nějak spontánně a náhodou, což v případě muziky bývá častým jevem. „Někdy v půl druhé ráno jsem byl na počítači, koukl do e-mailu a měl jsem tam od pražské agentury nabídku na Phillův koncert. Tak jsem hned odpověděl, že ano, že koncert chceme," prozradil Staněk s tím, že Rudd do města pod úpatím Krušných hor přijede v rámci svého evropského turné. „V Česku bude osm koncertů, na Slovensku čtyři. „Těšíme se," doplnil Staněk.

V AC/DC hrál hned dvakrát

Rudd v AC/DC skončil v listopadu 2014, kdy by zatčen a obviněn z pokusu o zorganizování vraždy. Skončil v base, ale byl propuštěn pro nedostatek důkazů. V platnosti však zůstalo jeho obvinění za vyhrožování smrtí a držení drog. V kapele působil dvakrát. V letech 1975 - 1983 a 1994 - 2014. Byl základním stavebním kamenem této australské formace a je považován za rock'n'rollovou modlu a zhmotnění klasického příběhu o mladém muzikantovi, který to dotáhl až na úplný vrchol světové hudební scény.

Bývalý bubeník a duše australské hardrockové kapely AC/DC Phil Rudd se svým nástrojemZdroj: Phil Rudd Band promoNedávno vydal své první sólové album Head Job s Allanem Badgerem a Geoffrey Martinem. „Abych pravdu řekl, nejde ani vyslovit, jak jsem na tu desku pyšný. Je to prostě pecka! Kluci zaváleli fantasticky a bicí nemají chybu," podělil se o radost z alba charismatický hudebník.

„Je to můj absolutní hrdina a vzor. Přestože zní jeho rytmika v AC/DC jednoduše, bylo pro mě vždycky těžké zahrát jako on," říká na Ruddovu adresu Christoph Schneider z kapely Rammstein.

Rudd a His Band

Do Litvínova přijede Rudd s formací His Band. V momentě, kdy se originální sestava AC/DC fakticky rozpadla a není jisté, zda ještě vůbec vystoupí, zahraje Rudd se svou partou naživo všechny proslulé hity v kombinaci se svou vlastní tvorbou.

Předskokany budou plzeňská Hanta a pražská formace Stroy. Koncert v Attic klubu Litvínov 12. května začne ve 20.00 hodin.

Phil RuddCelým jménem Phillip Hugh Norman Rudd, rodným jménem pak Phillip Hugh Norman Witschke Rudzevecuis, se narodil 19. května 1954 v Melbourne. Je bývalým členem, bubeníkem hardrockové kapely AC/DC. Pro svůj sound byl fanoušky, ale i odbornou veřejností označován za duši a srdce kapely. Jejím členem byl v letech 1975 až 1983, kdy byl vyhozen. Do kapely se pak vrátil v roce 1994 a působil v ní dalších dvacet let, do konce roku 2014.

Po odchodu baskytaristy Marka Evanse byl jediným členem AC/DC, který se narodil v Austrálii. V roce 2014 vydal své první sólové album Head Job.

V listopadu 2014 byl obviněn z pokusu o zorganizování vraždy, skončil v base, ale byl propuštěn pro nedostatek důkazů. V platnosti však zůstalo jeho obvinění za vyhrožování smrtí a držení drog. Do Litvínova dorazí v rámci svého Head Job European Tour 2017.

V momentě, kdy se originální sestava AC/DC fakticky rozpadla a není vůbec jisté, zda ještě někdy vystoupí, zahraje Phil Rudd se svou partou naživo všechny proslulé hity v kombinaci se svou vlastní tvorbou, což slibuje zcela unikátní zážitek.