Hity legendárního amerického skladatele a trombonisty Glenna Millera (1904 - 1944) nabídne nejznámější swingový orchestr svému novému publiku, v Ústí. „Naváže tak na vyprodané i nadšeně přijaté koncerty za poslední tři roky v ČR," řekl Andrej Galiadkin ze společnosti Ticketstream.cz; ta GMO zve a lístky na unikátní show nabízí.

„Kromě Glenna Millera zazní typické skladby autorů Woodyho Hermana, Count Basieho, Harryho Jamese i zpěvačky Elly Fitzgerald. Nebudou chybět evergreeny Moonlight Serenade, String of Pearls, Little Brown Jug, Stairway To The Stars či Somewere Over The Rainbow," slíbil Andrej Galiadkin.

Glenn Miller Orchestra, swing band s tradicí sahající až do 30. let minulého století, dnes vede Wilem Salden. Kapelu tvoří vynikající hudebníci a sólisté, na koncertech tak nechybí humor ani vytříbená elegance.

„Miller se brzy po jeho založení stal hvězdou tehdejší hudby, jeho skladby hrála ve své době všechna rádia. Millerův život skončil ve věku 45 let při nikdy nevysvětlené letecké nehodě, kdy letadlo během 2. světové války na cestě z Londýna do Paříže zmizelo. Jednou z teorií je, že jej zasáhla bomba, kterou upustil jeden z bitevníků vracející se z náletů nad Německem," uvádí pořadatel. A zve: „Sláva Glenna Millera nevybledla. Přijďte se přesvědčit, jak jeho tradice pokračuje. Čeká vás nezapomenutelný večer!"

„Pět let, po něž trvala hvězdná kariéra Glenna Millera, byla dost dlouhá na to, aby se zapsal do historie jako vůdčí osobnost nejpopulárnějšího swingového orchestru světa. V 35 letech byl uznáván jako nová a nejzářivější hvězda americké jazzové scény," dodal Galiadkin.