Laureátka dvou Cen Anděl po spěšné letní festivalové jízdě (též Benátská!) tak jede samostatné turné po klubech „Kdo je tady víc než ty tour 2016". Bára představuje příznivcům napříč Českem svůj loňský eponymní debut, který právě vyšel na LP! Nabízí i další verze klipu Generace od pěti střihačů pěti různých generací.

„Na turné se moc těším. Důležitý je pro mě, že mám kolem sebe lidi, který mám ráda, obdivuju každýho pro jeho talent, těším se na ně. Máme za sebou na 25 koncertů přes léto, před sebou dalších 20 do prosince. Tak budu móc ráda, když to se mnou na Vánoce nesekne," je lehce ironická Poláková.

PRAHA MÁ VYPRODÁNO

A jak to jde? Například pražský Lucerna Music Bar hlásil vyprodáno po necelých třech týdnech od zahájení předprodeje, a ti, na které se nedostalo s lístky, se mohou těšit z přidaného druhého koncertu. Pardon, mohli, byl včera. Ovšem podobně velký zájem je dle informací od pořadatelů též o koncerty mimopražské.

Polákové se ale nedaří jen koncertně. Její CD debut, za který byla zpěvačka v březnu v Malostranské besedě oceněna Zlatou deskou Supraphonu, je už dokonce platinový a klip k úvodnímu singlu Nafrněná má téměř osmnáct a půl milionu zhlédnutí. No ovšem, jako český hudební videoklip je to věru ojedinělý počin.

KLIP TAKÉ ANIMOVANÝ

Ojedinělý je také koncept druhého klipu z loňského debutu, který vznikl na píseň Generace. Čtvrt roku po premiérovém uvedení se dočká dalších verzí od střihačů různých generací. První představí svou verzi dvacátnice Magdalena Kochová, během podzimu se dočkáme dalších čtyř hraných verzí plus jedné animované.

A aktuální hudební turné? Je zřejmé, že to bude pro jeho návštěvníky zážitek. Leccos se dá odtušit, pokud jste zažili některé z letních festivalových vystoupení. Ale i z toho, jak sama Bára Poláková komentuje to, co její fanoušky na koncertech čeká:

„Prostě si užiješ večer plný energie, radosti, taky neradosti i rafinované nafrněnosti. A hlavně! Dozvíš se, že nikdo tady není víc než ty… A možná dojde i na nějaký to překvápko…"