Prostě se jen připravte na Demago. Říká se, že někteří regionální politici by tohle alternativní divadlo, které drsně kritizuje mocné, nejraději zakázali. V Mostě zahraje ústecké Demago poprvé ve své čtrnáctileté historii. Původně to vůbec nebylo v plánu. Impulsem bylo nedávné uzavření ústeckého Činoherního divadla, které je s Demago personálně propojené. Mostečané tak koncem února uvidí v městské knihovně představení Zvoní doktor Keorkan II., kde hraje hlavní roli herec ústecké činohry Jiří Maryško. V Mostě, kde diváci nejsou zvyklí na humor na hraně zákona, nelze vyloučit rozruch.

„Je to stoprocentní improvizace," řekl produkční Michal Beneš. „Je to představení, které reaguje nejen na situaci v ústeckém divadle, ale i na situaci v ústeckém magistrátu a celé společnosti."

Ředitel mostecké městské knihovny Tomáš Ondrášek, který ústecké umělce do Mostu pozval, označil představení za syrové, nekorektní, hravé a démonické. Knihovna se tím připojila k řadě významných českých kulturních institucí, které stojí za Činoherním divadlem. „Je to projev naší solidarity," sdělil Ondrášek.