„Občanský průkaz letos dostane“ nejstarší ústecká plesová akce Ples všech Ústečanů. Pobaví na něm Lucie Bílá, Tomáš Trapl, Roman Vojtek, diskžokej Suchevič, skupina Fonotest či orchestr Muzikus a další. V rozhovoru k akci v sobotu 28. ledna v DK Ústí odpovídal Zdeněk Kymlička z agentury For, který stál před 15 lety u zrodu plesu.

Je těžké dnes vymyslet osobité téma plesu? A oblíbené muzikály se tak samy nabízejí…
Já sám nerad určuji téma plesu. Vždyť ples je o pohodě, o tancování, setkání a pobavení se.

Přesto jste však jubilejnímu XV. Plesu všech Ústečanů téma dal!
To bylo to přání významného sponzora akce.

Co toto téma pořadateli umožňuje? Máte už na to ohlasy od stálých návštěvníků plesu?
Jednak se všichni diví, že vůbec ples agentury For má téma. A pak se také muzikály dnes líbí. Takže návštěvníci se těší, o tom svědčí i zájem.

Pokolikáté se Lucie Bílá na Plese všech Ústečanů objeví?
(úsměv) Úplně poprvé.

Vystoupí s kapelou či s klavíristou Maláskem, nebo přijede „pouze s cédéčkem“?
Přijede s cédéčkem, ale v jejím případě bych se dost bránil použít slůvko „pouze“. Lucie Bílá sama je taková kvalita, že její vystoupení v jakékoli variantě je zážitek.

Občas prozradíte méně obvyklé požadavky hvězd plesu. Olympik třeba toužil po květině v šatně. Nebude indiskrétní prozradit, jak je tomu třeba u Lucie Bílé?
Její požadavky jsou klasický standard. To bývají u některých „hvězdiček“ mnohdy větší požadavky.

Už víte, o které písničky si Lucii Bílé řeknete? Dojde i na její vtipy? Od kolika zazpívá?
Repertoár již mám. Lucie Bílá začne kolem 22. hodiny. A vtípky? Vy jste snad někdy viděl vystoupení této Zlaté slavice bez jejího tradičního vtipkování?!

Trochu mě překvapilo, že neprodáváte lístky na ples v Národním domě či v Informačním středisku Ústí v Paláci Zdar, ale v prodejně nábytku. To je ona firma, která rok co rok věnuje hlavní cenu pro vítěze tomboly?
V Národním domě, kam byli zvyklí chodit příznivci kultury pro vstupenky na skoro všechno, se snad už ani lístky neprodávají. Využil jsem tedy nabídku paní Pokorné a vstupenky prodáváme v její prodejně, respektive v Nábytkovém studiu v Dlouhé ulici 3. A ano ta firma vždy věnuje hlavní cenu na Plese všech Ústečanů. Letos za 25 000 Kč.

Lze říci, že programem plesu plníte přání jeho návštěvníkům?
(překvapeně) Pro návštěvníky přece ples pořádám. Ale vlastně u všech akcí agentury For se snažím plnit přání diváků, návštěvníků.

Kdo bude na jubilejním XV. Plese všech Ústečanů zcela poprvé? A kdo zde baví hosty pokaždé?
Poprvé budou všichni zpěváci tedy Tomáš Trapl, Roman Vojtek a Lucie Bílá. Ti všichni mají za sebou dlouhou řadu rolí v muzikálech. Jediným umělcem, který vystupoval na všech patnácti ročnících, je první ústecký diskžokej Víťa Suchevič.

Těžko popřete, že je v posledních letech problém získat peníze na kulturu. „Je krize,“ tvrdí všichni. Prozraďte bylo to už i tak zlé, že jste zvažoval, zda ples vůbec udělat?
Pravda je, že někteří stálí partneři se letos na plese podílet nebudou; ale jsou jiní. Na to, že bych ples nedělal, jsem ale nepomyslel. Rád bych touto cestou poděkoval všem partnerům za podporu.

Co letos lze vyhrát v tombole? Třeba i lístky na další letošní akce vaší agentury For?
Hlavní cena je tentokrát obývací stěna, dál tam jsou poukázky na lipomasáž, lifting obličeje, poukázka od Čedoku i na výrobu dveří, dárkové balíčky vydavatelství AOS Publishing. No a pak také jídlo večeře v nejatraktivnější ústecké restauraci na hradě Střekově u pana Kytky.

Už jsem zlehka „naťukl“, že Plesem všech Ústečanů pro agenturu For letos vše teprve začíná. Co vše tedy chystáte? Až si tedy vydechnete po plese?
Přípravy na další akce agentury již začaly. Týden po Plese Ústečanů dělám takzvaně na klíč i jubilejní dvacátý Ples Střekova.
A dál? V dubnu to bude koncert písničkářky Radůzy v Ústí a derniéra Čochtana s Josefem Dvořákem. Tento pořad chystáme ke slavnostní příležitosti k 70. narozeninám Josefa Dvořáka. Během pořadu budou promítány filmy ústeckého kameramana Franty Šmahela z dob Kladivadla. Chceme při té příležitosti udělat i setkání s Josefem Dvořákem. Původně sice mělo být v klubu Circus, tedy v bývalém Kladivadle…

…ten je ale nyní zrušený…
Ano, bohužel, takže teď nikdo neví, zda tam něco bude, nebo zda to bude zavřená díra.
První pololetí roku 2012 zakončíme představením Noc na Karlštejně, které se bude hrát na hradě Střekově a také na zámku v Ploskovicích.

Čekáte o něj velký zájem?
Už máme asi 450 rezervací na vstupenky. Ve druhém pololetí bude určitě divadelní přehlídka Ústecká forbína 2012, asi i Čechomor a hlavně 45 let Fešáků s mnoha hosty. Na všechny tyto akce již také bereme rezervace.