„Je to teď dost nabité. Zápasy, do toho trénink, cestování, žádné úlevy nejsou,“ ušklíbne se Jakub Černý. Jen si trochu uleví, ale jinak neremcá. Zatne zuby a poctivě dře. „Je to náročné, ale musí se to prostě vydržet, protože je potřeba nabrat fyzickou sílu a kondici na sezonu,“ uvědomuje si litvínovský útočník.

O víkendu sehráli Krušnohorci dva zápasy ve Švýcarsku proti tamním týmům Biel (3:4 pp) a Ambri-Piotta (4:3 sn). Hned po návratu se utkali v úterý s Mladou Boleslaví a dnes si střihnou odvetu. V sobotu přijede Kärpät Oulu a v dalším týdnu přijde na řadu rovnou čtveřice utkání. 
Černý přiznal, že v takovém zápřahu nejde až tolik o výsledek.

„Zápasy nehrotíme směrem k výsledku, ale spíš ke kondici. Bereme to jako druhou fázi tréninku, takže se snažíme hodně bruslit a dobře se připravit na extraligu.“ Přesto mu poslední výhra 4:3 nad Boleslaví udělala radost. Zvlášť když se na ní podílel gólem a dvěma asistencemi coby člen elitní formace. „Povedlo se nám to celé lajně. První útok měl volno, tak se to jen posunulo o patro výš. Nic víc, nic míň,“ usmívá se.

Černému vyhovuje souhra s Martinem Hanzlem a kanadskou posilou Joshem Nichollsem. Tahle trojička patří mezi pět nejproduktivnějších mužů v přípravě. „Zatím je to dobrý, ale nerad bych přípravu nějak hodnotil. Uvidíme, jak to bude fungovat v lize, teď je to předčasné.“