„Je pravdou, že klub má dlouhodobě ekonomické problémy. V každé sezóně se jen s velkými problémy daří naplnit rozpočet, který máme nejnižší z prvoligových klubů. Poslední sezónu ukončil klub HC Most po sportovní stránce úspěchem v podobě přímé záchrany v soutěži, po ekonomické stránce však situace není lichotivá. Nicméně v současné době zbývá k úhradě již pouze 30 % z celé dlužné částky," řekl manažer klubu Bohumil Slavíček s tím, že vedení severočeského klubu chce najít nejlepší řešení pro úspěšný chod oddílu. A jednou z variant je i prodej licence a následná stabilizace HC Most ve druhé lize.

„Možným řešením je i úzká spolupráce s HC Verva Litvínov. V současné době probíhají intenzivní jednání mezi oběma kluby. Nabízí se zde velmi reálná možnost, že se náš klub HC Most stane farmou litvínovského extraligového klubu. V případě, že budou jednání úspěšná, dojde ze strany litvínovského klubu k pomoci jak po sportovní stránce, tak i po stránce ekonomické," dokreslil Slavíček.

Vyjádření generálního manažer litvínovského klubu Roberta Kysely fanoušky Mostu potěší. „Myslím, že se dohodneme," pravil šéf Vervy. „Máme zájem, aby v Mostě první liga zůstala. Jednáme nejen s klubem, ale i s představiteli města. Je všeobecný zájem, aby hokej z Mostu neodcházel. A já vím, že licenci neprodali," dodal pro idnes.cz

Jako hotovou věc, ale berou prodej licence už ve zmíněném jihočeském CB Hokej 2013, to je subjekt za kterým stojí slavní hokejisté z Českých Budějovic v čele s Radkem Bělohlavem. Ti chtějí na jihu Čech po odchodu extraligového klubu do Hradce Králové udržet hokejovou tradici, byť o soutěž níž. „Máme dohodu o smlouvě budoucí s HC Most. Kupujeme si jen licenci, pouze právo hrát první ligu," řekl Bělohlav pro Deník.

Definitivně tak o zániku prvoligového hokeje v Mostě rozhodnuto není. „Uvidíme, jak celá věc bude vyřešena, a která z variant bude pro mostecký hokej ta nejvhodnější. Nicméně znovu opakujeme, v současné době jsme nadále držitelem prvoligové licence," ujišťuje Slavíček.