„Už jsem se byl v Litvínově projít a moc lidí jsem nepotkal," smál se při srovnání s americkým velkoměstem, kde v poslední sezoně působil. Co ho zaválo na sever Čech?

„Litvínov mi nabídl nejlepší podmínky a jako malý jsem tady rád hrál. Navíc jsem zvědavý na českou extraligu. S pár klukama jsem o tom mluvil a dostal nějaké rady a tipy," popisuje slávistický odchovanec, od kterého si Verva hodně slibuje. Mohl by být útočným esem.

„Samozřejmě, že občas i bráním, ale jsem spíše typ do útoku. Levé nebo pravé křídlo? Můžu hrát obě, ale centra toho asi ne. Tam jsem hrál naposledy snad v přípravce," dokresluje a při zmínce, že by mohl nastupovat s elitními forvardy Hüblem a Lukešem je spokojený. „Tak to by se mi líbilo," usměje se. Oba hráče zná. Když překročil práh litvínovské kabiny, tak nepřišel do cizího prostředí.

„Některé litvínovské kluky znám – Viktora Hübla, když hrál ve Slavii, často jsem viděl hrát Frantu Lukeše, mladého Pavelku, Doležala, se kterým jsem trénoval ve Slavii. Jinak jsou to pro mě noví kluci," vyjmenuje Nejezchleb, který se se zámořskou kariérou ještě nerozloučil.

„Sen zahrát si jednou za New York Rangers? Uvidíme. Juniorka byla výborná zkušenost, jen minulý rok pro mě nebyl až tak dobrý. Mám operovanou kyčel z léta, vrátil jsem se do sezony, ale nebylo to nic moc. Jinak za Rangers jsem nastoupil v přípravném zápase, měl jsem i nějaké body, ale poslali mě na farmu. Možná, kdyby se mi na farmě lépe dařilo, tak jsem se probojoval do prvního týmu, ale to se nepovedlo. Teď jsem ale v Litvínově a odevzdám tady všechno," není přesto zklamaný a na žlutočernou výzvu se těší. „Snad po pěti letech absolvuji přípravu s týmem a hodně se těším. Dříve jsem se připravoval individuálně v Čechách," uzavírá mladý útočník.