Dvaačtyřicetiletý Kubinčák v srpnu dorazil na trénink Bíliny a po pár jednotkách si slíbil, že ještě brusle na hřebík nepověsí. „On ten minulý ročník vlastně nebyl žádnej. Byl jsem v Trutnově, odehráli jsme tři zápasy, pak se to kvůli covidu rozpustilo. Říkal jsem si, že už se nechci přemlouvat na večerní tréninky. Mám přes den práci, tak pak si člověk rád odpočine. Ale Márovi jsem na to kejvl. Mám to kousek, bydlím v Lomu. Tak to vezmu přes Mariánský Radčice a jsem za chvíli na zimáku,“ líčí muž, kterého si nejvíc pamatují fanoušci Litvínova, jak si ještě prodloužil už tak bohatou kariéru.

Jaké plány má s bílinskými Draky? „Hlavně abysme nebyli dole. Bereme střed tabulky. Musíme se ještě sehrát. Jsou tu hlavně mladý kluci, nejstarší je po mně Tomáš Urban. Pár kluků znám, taky trenéra Mareše. V minulosti jsme se potkávali, víme o sobě.“ Kapitánské céčko si Kubinčák v Bílině nenechal na dres přišít. „To má Urby, je v Bílině už léta. Já když se budu chtít bavit s rozhodčím, tak se s ním budu bavit i bez céčka,“ pobaví hláškou.

Nový trenér FK Teplice Jiří Jarošík připravuje svůj tým na zápas v Uherském Hradišti
FOTO: Jarošík už cepuje „žlutomodré“. Hráče poznává i podle účesů

Zajímavé je také veteránovo vyprávění o práci, kterou dělá. „Dva roky jezdím pro Plzeňský Prazdroj, máme depo v Teplicích. Je to fajn práce, jsem s ní spokojenej. Kluci tam ví, že jezdím na hokej. Když potřebuju, tak mi vyhoví. Mám to ale taky trošku jako trénink, nakládáme si totiž sami. Takže naložím, vyložím, potrénuju; manipuluju se sudy, to nemůže dělat každý.“

Kdo je Vojtěch Kubinčák?
Narozen: 4. února 1979
Místo narození: Most
Výška: 178 cm
Váha: 88 kg
Kluby v lize: Litvínov, Liberec, Sparta, Chomutov.
Další kluby: Mladá Boleslav, Ústí nad Labem, Most, Neumarkt/Egna (Itálie), Trutnov.

Kubinčák tvrdí, že pivo je u něj v bezpečí. „Já mám rád všechno možný pivo, ale Plzeň si dávám jedině u Tygra v Praze.“

Útočník, který v lize odehrál přes osm stovek zápasů, je známý svou vášní pro silné motorky. Vlastní například mašinu Harley Fat Boy. „Tohle se mě drží pořád. Z kluků, co hráli hokej v Litvínov, se mnou jezdí Zbynďa Sklenička, občas i Peťa Rosol, Honza Vopat nebo plzeňskej Radek Matějovský. Dřív s náma jezdil i Honza Alinč, ten to vždycky valil. Když jsme měli teď první zápas sezony, tak byl motofestival v Pasohlávkách. Ale šel jsem na zápas,“ rozesměje se už poněkolikáté. 

V sobotu se Bílina i s Kubinčákem představí ve Dvoře Králové.