„Příprava bude trvat devět týdnů. Jeden týden budeme také v Turecku, tam ovšem trénink nebude zaměřený jako příprava tady u nás. První týden bude takový rozběhový, aby si hráči opět zvykli na fyzickou aktivitu. Pak postupně budeme přecházet do zatížení," řekl litvínovský kouč Radim Rulík.

Do přípravy s A týmem nastoupilo také šest juniorů, kteří v minulé sezoně získali po devatenácti letech extraligové stříbro. „V současné době ještě nemáme všechny hráče vyřešené smluvně. Do přípravy jsme také zařadili šest juniorů z úspěšného stříbrného týmu. Zároveň pak také hráče z Mostu, kterým dáme delší volno, protože ještě minulý týden hráli v baráži o záchranu. V tuto chvíli máme tým složený z hráčů, kteří jsou zdraví a smluvně vyřešení. V realizačním týmu došlo ke dvěma změnám – začíná Zdeněk Orct jako trenér brankářů a Marián Voda jako kondiční trenér," dokreslil Rulík.

A co samotní hráči. Jak se po dovolené na přípravný dril těší?

„Já jsem se na přípravu docela těšil. Vím, že to bude těžké a všichni kluci, i já, si myslíme, že to bude hodně tvrdý. Je to tak, že jsem se těšil i netěšil," usmíval se útočník František Lukeš, kterému je jasné, že příprava pod Rulíkem nebude procházka růžovou zahradou. „Určitě dostaneme sportestery a budeme trénovat podle tepu," doplnil Lukeš, který volno strávil s rodinou a malým synkem.

„Toho volna už bylo celkem dost. Já osobně jsem se na přípravu už těšil. Samozřejmě nikdo z kluků měsíc neležel doma na gauči a každý se určitě už hýbal, ale mě už ty tréninky chybí. Volno bylo dlouhé," řekl další z forvardů Vervy Rostislav Martynek.

Delší sezonu než všichni ostatní měl Matěj Stříteský, kterého si na reprezentační kemp vybral nový trenér nároďáku Vladimír Růžička. Pro Stříteského to byla premiéra v dresu s lvíčkem na prsou.

„Měl jsem vlastně volno týden a půl a tak uvidím, zda mi trenéři nedají delší. Ale spíš ne. Mně to nevadí," přiznal Stříteský, který byl za šanci v reprezentaci hodně rád. „Je přece hezké, že si mě někdo všiml a někomu se moje hra líbila. Reprezentační tréninky byly dlouhé a hodně o nácvicích různých situací."

Individuálně se bude připravovat kapitán Michal Trávníček. Zda bude pokračovat v kariéře Martin Ručinský se rozhodne později. „Záleží na Martinovi. My bychom ho v týmu chtěli," řekl už dříve generální manažer Vervy Robert Kysela.

Současný kádr HC Verva Litvínov (Jedná se o hráče, kteří mají s klubem platnou smlouvu nebo u nich byla uplatněna opce a pokračují v současném týmu):

BRANKÁŘI: Francouz, Nechvátal, Horák, Soukup.

OBRÁNCI: Chaloupka, Pavlík, Kousalík, Pavelka, Šlégr (?).

ÚTOČNÍCI: Hübl, Lukeš, Ručinský (?), Hanzl, Trávníček, Jánský, Martynek, Piroš, Jurčík, Majdan, Smolka, Písařík.