„Jsme rádi, že jsme se Giorgiem dohodli na působení u nás v klubu. Od úterý by se měl zapojit do tréninků s A-týmem. Chtěli bychom ho vidět co nejdříve v zápasech, takže pokud půjde vše dobře, tak by se ve čtvrtek už mohl představit v utkání s Kladnem,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Rodák z Edmontonu má za sebou úspěšné roky v juniorské kanadsko-americké WHL. Za šest sezón odehrál v týmech Lethbridge Hurricanes a Swift Current Broncos 376 zápasů, ve kterých zaznamenal 376 bodů. V sezóně 2017/2018 slavil s týmem Swift Current Broncos titul ve WHL. Po přechodu do seniorského hokeje se 152. hráč draftu z roku 2015 snažil v AHL v týmech Rochester Americans, Toronto Marlies a Stockton Heat probojovat do slavné NHL, ale neuspěl. V 36 utkáních si připsal jedenáct bodů.

Scott Redding nejenže vyhrál, ale přichystal ještě jedno překvapení, když na stupních vítězů požádal o ruku svou přítelkyni.
Premiéra mistrovství světa superbiků se v Mostě vydařila!

Nejvýrazněji se prosadil v ECHL, kde sbíral téměř bod na zápas. Šikovný centr ve 176 zápasech vstřelil 60 gólů, ke kterým přidal 113 asistencí. V sezóně 2018/2019 se probojoval na All-Star Game soutěže a v témže roce oslavil s týmem Newfoundland Growlers zisk Kelly Cupu pro vítěze ECHL. Od nové sezóny si poprvé vyzkouší hokej v Evropě, kde bude v české extralize oblékat černožlutý dres Litvínova.

„Giorgia jsme sledovali už delší dobu. Měl by to být kreativní centr, který by měl do mužstva přinést produktivitu. Bude to jeho první rok v Evropě, takže bude potřebovat nějaký čas na aklimatizaci. Jsme rádi, že přijde už měsíc před startem soutěže. Post centra jsme chtěli obsadit už minulou sezónu, ale nepodařilo se nám to. Na Giorgia máme velmi dobré reference a věříme, že dobře zapadne do mužstva a pomůže nám,“ říká hlavní trenér Litvínova Vladimír Országh.