„Já jsem vůbec o tom nevěděl, že jsme měli takhle nízko rekord," smál se po zápase kapitán Michal Trávníček, pak už s vážnou tváří dodal: „Je to samozřejmě skvělé. To jen ukazuje na to, jak máme skvěle tuhle sezonu rozjetou, jak se nám daří."

Litvínov a zápasy po reprezentační pauze? Někdy to byl kámen úrazu. Letošní sezona ale zbořila už hodně mýtů včetně toho o plesové sezoně, kdy fanoušci vtipkovali, že Litvínov hraje do plesové zábavy a pak se začne propadat tabulkou dolů. Nic z toho neplatí.

„Po repre pauze je důležité, že jsme se dokázali vrátit na vítěznou vlnu," oddychl si domácí obránce Petr Štindl, který proti Hradci zaznamenal premiérovou trefu v elitní soutěži. Rozlobený byl hostující kouč Peter Draisaitl. Vtipně zápas glosoval. „Dnes to bylo jak když hrají muži s dětmi. Přijedete-li do Litvínova, který má tak výbornou sezónu, a zahraje vám hokej jen čtvrtá řada, je to málo a nemůžete tu chtít vyhrát," kroutil hlavou Draisaitl.

„Podruhé jsme začínali s Hradcem po reprezentační přestávce, po té první i teď po třetí. Přestávka byla v úvodu na týmech trochu znát, pak se tempo zlepšilo. Vedli jsme, pak náskok ztratili, ale Trávníčkovým gólem ještě do skončení první třetiny jsme získali vedení znovu. To bylo důležité. Už z loňské sezóny víme, jak kvalitní mužstvo Hradec má. O to jsme radši, že jsme dokázali získat tři body," přidal svůj pohled domácí kouč Radim Rulík, který svůj tým povede v pátek na ledě Zlína.