V úterý 28. srpna na ledě Litvínova Verva zvítězila 5:1 a Piráti jí tak měli na domácím ledě co oplácet. To se domácím dařilo od začátku dokonale. První třetina jim vyšla na výbornou, když vstřelili dva góly. Vervě se ve druhé třetině obrat nepodařil. Naopak, Piráti přidali další dvě branky a šance Vervy dostat se zpátky do zápasu se pomalu rozplývala. Ve třetí třetině se však Verva dočkala. V 50. minutě dala svůj první gól. Pak měla ještě před koncem šanci korigovat výsledek při hře pět proti třem, ale početní výhodu nevyužila. Další gól už nepadl a Piráti mohli slavit vítězství.

Domácí se v úvodu utkání tlačili před branku Litvínova, ale hosté posupně hru vyrovnali. Pak hosté z několika protiútoků zahrozili, ale domácího gólmana Stezka nepřekonali. Postupem času byla Verva více na puku a začala získávat mírnou převahu. Ta vyvrcholila v desáté minutě faulem Jana Strejčka, který podrazil Romana Chloubu. Jenže Verva přesilovku nesehrála dobře a v jejím závěru po brejku inkasovala. Jakub Sklenář vyvezl po levé straně puk a naservíroval ho najíždějícímu Vladimíru Růžičkovi, který prostřelil gólmana Hanuljaka. Netrvalo to dlouho a domácí slavili po druhé. V patnácté minutě po vhazování nabídl Martin Šťovíček kotouč Bohumilu Jankovi a ten zvýšil na 2:0. V závěru třetiny měli Piráti dvojnásobnou početní výhodu, ale využít jí nedokázali. Přitom hosté přišli o dva hráče a to Baránka a Sørvika, kteří byli vyloučeni do konce utkání.

Přípravné derby Litvínov versus Chomutov.
FOTO: Litvínov v přípravném derby vysoko zničil Piráty z Chomutova

Ve druhé třetině se Verva snažila nepříznivý vývoj zápasu otočit. Snaha o kontaktní gól jí ale nevycházela. Blízko ke gólu byl Litvínov ve třicáté minutě, kdy šel za podražení na trestnou lavici obránce David Štich. Skóre se ale neměnilo. Naopak, hosté vystřídali gólmana. Na místo Miroslava Hanuljaka šel do brány Jakub Soukup. Ten se ještě nestačil v brance pořádně zabydlet a už lovil kotouč ze sítě. Třetí gól Pirátů vstřelil ve 33. minutě Roman Chlouba, který se dostal sám před Soukupa a překonal ho bekhendem. Za další minutu explodoval domácí kotel po čtvrté. Piráti využívají přesilovku. Autorem gólu je tentokrát Martin Šťovíček. V závěru třetiny měli hosté několik šancí při hře čtyři na tři. Ani tentokrát ale domácího gólmana nepřekonali.

Čestný úspěch

Ve třetí části se hra přelévala od branky k brance a natěšení diváci čekali na další gól. Ěkání bylo dlouhé a k malé radosti domácích fanoušků se dočkali hosté. Autorem prvního gólu Litvínova se stal František Lukeš, který dostal přihrávku před branku, od Viktora Hübla. Lukeš podržel kotouč a udělal domácímu gólmanovi kličku a pak po ledě poslal puk za jeho záda. Pět minut před koncem šla Verva do dvojnásobného přečíslení, ale svou šanci nevyužila. Na skóre zápasu se tak už nic nezměnilo a Piráti mohli slavit jasnou výhru.

Piráti Chomutov – Verva Litvínov 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 12. Růžička (Sklenář), 15. Jank (Sklenář, Šťovíček), 33. Chlouba (Štich), 35. Šťovíček (Růžička, Mrázek), 50. Lukeš (Hübl)

Piráti Chomutov: Stezka (Lukeš) – Jank, Valach, Štich, Mrázek, Dietz, Knot, Blaha – Sklenář, Růžička, Klhůfek – Tomica, Huml, Skokan – Šťovíček, Vantuch, Stránský – Koblasa, Gut, Chlouba – Havel

HC Verva Litvínov: Hanuljak (Soukup) – Baránek, Hunkes, Kubát, Sørvik, Ščotka, Šesták, Strejček, Romančík – Petružálek, Mikúš, Hanzl – Lukeš, Hübl, Myšák – Tůma, Gerhát, Černý – Matoušek, Řehoř, Jurčík

Rozhodčí: Sýkora, Svoboda – Malý, Pešek

Karlovy Vary - Litvínov.
FOTO: Litvínovští hokejisté v přípravě poprvé ztratili