Došlo ke změnám rozměrů na hřišti. Jaká je to pro vás jako brankáře změna?

Je to celkově docela znatelná změna, protože už jen když vás soupeř mele ve třetině, snažíte se dostat puk ven, tak je to pořád ještě o ten metr dál a myslím, že se to i teď několikrát projevilo v přípravných zápasech, kdy se nám nepodařilo puk dostat ven. Je to i více práce pro mne, protože musím víc pomáhat klukům s nahozenými puky za bránou, více komunikovat s obranou, aby nedocházelo k nedorozuměním. Ale víme na čem pracovat a dělá se na tom.

Musel jste tedy nějak speciálně se více zaměřit na práci s hokejkou?

Celkově se více věnujeme speciálním tréninkům pro brankáře. Chodíme dříve na led každý den, více se bruslí, pracujeme zkrátka na tom. Jsou to takové ty detaily, které mohou zlepšit výkon týmu. Já věřím, že to nakonec v zápasech bude dobré.

Prodloužil jste působení v Litvínově, všichni v týmu jsou rádi. Vy jste říkal, že jste měl i nabídky ze zahraničí, přesto zůstáváte. Jste v Litvínově hodně spokojený?

Nemám si tady na co stěžovat za ty dva roky, co jsem tady, a hlavně Litvínov je pro mě obrovská příležitost v tom, že tady dostávám tolik prostoru na ledě. Jen bych si přál, abychom se dostali k lepším výsledkům a umístění. Chtěl bych do play off.

Co říkáte na tým, který bude před vámi působit?

Mně se tým celkově líbí. Jsem rád, že jsme tady nedělali žádné extrémní změny, je to vlastně téměř stejné jako loni. Myslím, že budeme konkurenceschopní a snad to také ukážeme v extraligových bojích.

Lépe vypadá letos i obrana.

Já si nemyslím, že by v loňské sezoně byla obrana špatná, moc branek jsme nedostávali. Ale letos se možná ještě lépe prolíná to mládí, nechci říct se stářím (s úsměvem se podívá na vedle sedícího Jiřího Šlégra - pozn. aut.), ale s tou zkušeností. A určitě je znát práce trenéra Hořavy, který býval výborným bekem a má těm klukům co předat.