"Rozhodl úvod druhé třetiny a gól na 1:1, pak jsme dostali rychle další dva a už jsme se nevzpomatovali. Hrát jsme začali až v třetí třetině, ale to už bylo pozdě. Do konce baráže zbývá pět zápasů, bude se hrát o patnáct bodů a my musíme makat dál," řekl nejlepší litvínovský hráč a asistent u jediné branky David Šesták.

"Podali jsme výborný výkon, byli jsme precizní, produktivní a stejně jako v Jihlavě pozorní v defenzívě. Od začátku jsme byli pohyblivější a ve druhé třetině nám tam napadaly góly," uvedl karlovarský brankář Tomáš Závorka.

Zimní stadion Ivana Hlinky zažívá černé dny, čas bídy. Při podkrušnohorském derby fanoušci už ve druhé třetině pískali a na začátu třetí někteří arénu předčasně opouštěli.

Litvínov začal duel 7. kola baráže dobře a první třetinu po brance Černého z 15. minuty vyhrál, avšak pak přišel šok a nevídaný kopalps. Hosté dali za necelých šest minut střední části hry tři branky a bylo hotovo. Ve 36. minutě zvyšoval už na 4:1 pro hosty Vrdlovec. To domácí branku opustil gólman Petrásek a nahradil ho připravený Kantor. Ještě předtím Hanzl nevyužil trestné střílení.

Jiří Šlégr.
Šlégr: Jestli v tom budeme pokračovat, tak si extraligu nezasloužíme

"První gól naší skvělou druhou třetinu nastartoval a po těch dvaceti minutách jsme byli nadšení. Začali jsme aktivně a z toho pramenili litvínovské chyby," řekl 28letý karlovarský útočník a autor jedné z branek Daniel Vrdlovec.

Kdo čekal, že se žluto-černí polusí o zvrat, byl na omylu. Je pravda, že si HC Verva dokázal šance vytvořit a několik skvělých zákroků předvedl i karlovarský brankář Závorka, ale jakmile zvýšil v 43. minutě Šik na 5:1, nebylo co řešit.

Karlovy Vary a Kladno mají v tabulce 12 bodů, Jihlava 10 a Litvínov 8.

Baráž o hokejovou extraligu, 7. kolo:

Litvínov - K. Vary 1:5 (1:0, 0:4, 0:1)

Branky a nahrávky: 15. J. Černý (Šesták, Gerhát) – 21. Gríger (Plutnar, O. Beránek), 22. Stloukal, 25. T. Rachůnek (Kovačevič, Flek), 36. Vrdlovec (Kverka, Plutnar), 43. Šik (Kovačevič). Rozhodčí: Kika, Šír – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:2. Využití:          0:1. V oslabení: 0:0. Diváků: 3 874.

Sestavy:

Litvínov: Petrásek (36. Kantor) – Sörvik, Baránek, Hunkes, Iberer, Šesták, Frolo, L. Doudera – M. Hanzl, J. Mikúš, J. Černý – Gerhát, V. Hübl, F. Lukeš – Matoušek, Řehoř, Trávníček – Jícha, Válek, Jurčík.

Karlovy Vary: Závorka – Podlipnik, Šafář, M. Rohan, Plutnar, Krejčí, Kovačevič, Šenkeřík – T. Rachůnek, Balán, Flek – O. Beránek, Gríger, Kohout – Vrdlovec, Skuhravý, A. Rulík – Stloukal, Kverka, Šik.