„Franta se rozhodl, že už nechce pokračovat ve své hokejové kariéře a my jeho rozhodnutí samozřejmě respektujeme. V Litvínově za své působení odvedl hodně práce a za to bych mu chtěl za celý klub poděkovat. Přeji mu hodně štěstí v nových životních výzvách,“ říká generální ředitel klubu Pavel Hynek.

Rodák z Bratislavy na sever Čech přišel v sezóně 2008/2009, kde posílil litvínovské juniory. Hned od dalšího ročníku se prosadil i v extralize. V Litvínově strávil celkem čtrnáct let a stal se nejproduktivnějším cizincem v historii klubu. V černožlutém dresu nastoupil do třinácti sezón a odehrál v nejvyšší soutěži 557 zápasů, což ho řadí v historickém pořadí klubu mezi hráči na osmé místo. V Litvínově za své působení vstřelil 47 branek, ke kterým přidal 78 asistencí.

Šikovný forvard byl v sezóně 2014/2015 součástí mistrovského týmu. Svou nejvýznamnější branku ale vstřelil v baráži v roce 2018. Odvrátil tak Litvínovu jistý sestup, když v 56. minutě v utkání s Jihlavou zařídil vítězství svého týmu 3:2 a rozradostnil tak celý stadion. Dlouhé roky patřil v litvínovské sestavě k hráčům, na kterého se trenéři mohli spolehnout v každé situaci. Nyní se loučí se svou hokejovou kariérou.

Dramatická bitva o první místo mezi Slavií a Plzní skončila remízou 1:1. Oba góly padly v nastavení.
Drama v Edenu. Dvě penalty v nastavení, Plzeň spasil Beauguel. Karviná padá