V předposledním zápase základní části extraligy mohli na domácím ledě v případě vítězství rozhodnout o postupu do předkola play off. Jenže Krušnohorci rozjetou Olomouc nesložili. Padli 2:3 a při výhře Karlových Varů v Plzni (3:1) se tak budou rvát o postup do vyřazovacích bojů až do posledního kola.

A to bude opravdu pikantní, protože Krušnohorci budou hrát v úterý (17.20) na ledě Karlových Varů, se kterými se právě přetahují o předkolo play off, nebo o konec sezony, který čeká na celek, jenž dohraje dlouhodobou část elitní soutěže na třináctém místě. V zápase s Olomoucí svou pětistou extraligovou přihrávku zaznamenal veterán a kapitán Viktor Hübl.

Litvínov - Olomouc 2:3 (1:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 13. Strejček (Jarůšek, Zygmunt), 42. Hrbas (V. Hübl, Kudrna) – 3. J. Káňa (Nahodil, Ondrušek), 26. Bambula (Kusko), 46. David Krejčí (Ondrušek).

HC VERVA Litvínov: Godla (Neužil) – Stříteský, D. Kolář, Strejček, Hrbas, D. Zeman, Demel – P. Zdráhal, Estephan, Kudrna – Jarůšek, Sukeľ, P. Straka (A) – Fronk, Gerhát, M. Chalupa – M. Havelka, V. Hübl (C), Zygmunt – F. Lukeš (A). Trenér: Vladimír Růžička.

HC Olomouc: Lukáš (Špunar) – Ondrušek (C), T. Černý, Švrček, Rašner, Řezníček, Škůrek, Groch – J. Káňa, David Krejčí (A), Nahodil – Kusko, J. Knotek (A), Bambula – Klimek, P. Kolouch, Navrátil – Burian, Lichanec, Michal Kunc. Trenér: Zdeněk Moták.

Radost Mosteckých lvů.
Paráda! Mostečtí lvi vyloupili Dvůr Králové a jdou v play off do vedení