„Takový konec jsem si po 20 letech nepředstavoval, ale to je prostě život. Na Litvínov kvůli tomu nezanevřu,“ líčí vousatý útočník, kterého klub vyplatil ze smlouvy. V rozhovoru přiznal, že to může znamenat konec kariéry. „Dám si od toho na nějaký čas odstup, nechám odeznít emoce a pak se střízlivě rozhodnu, co dál.“

Jak vůbec k výpovědi došlo?

V týdnu před začátkem přípravy si mě zavolali na zimák a sportovní manažer (Pavel Hynek) mi sdělil, že mi dává výpověď. To bylo celý. Prostě mi bylo oznámeno, že se mnou nepočítají a dostávám výpověď.

To musel být šok, když jste měl platnou smlouvu. Co vás napadlo jako první?

První myšlenka byla, že se mi ještě nechce končit. Byl jsem připravený normálně pokračovat, odehrát jeden rok, jak bylo ve smlouvě stanovené. Překvapilo mě to.

V loňské sezoně jste přišel o kapitánské céčko a vypadl ze sestavy. Vnímal jste to jako signály, že s vámi klub do budoucna nepočítá?

Jo, v průběhu sezony jsem vycítil, že to není úplně ono. Nebyl jsem tolik nasazovaný do hry, ani se se mnou už tolik nekomunikovalo.

Je vám 40 let, místo v extralize bude těžké najít, co?

Jestli se ještě extraliga na dva roky zavře, tak by to bylo hodně těžké. Myslím si, že na extraligu už to nevypadá.

Už vás některé kluby kontaktovaly? V první lize by o vás mohl být zájem…

Zatím mě nikdo nekontaktoval. Nechávám si odstup, nechám odeznít počáteční emoce a pak se na to střízlivě podívám. Teď nebudu předjímat.

Ta otázka musí padnout – může to být konec vaší kariéry?

Nevím, i to se může stát.

V Litvínově jste strávil 21 sezon, jste klubovým rekordmanem v počtu zápasů, kapitánem mistrů. Jak budete na tuhle etapu svého života vzpomínat?

Potkal jsem tady spoustu skvělých spoluhráčů. Takový konec jsem si nepředstavoval, ale jenom kvůli tomu teď na Litvínov nezanevřu. Byl to můj druhý domov, na tom se nic nezmění.

Trávníček v Litvínově:

21 sezon (9 jako kapitán)

1 076 utkání (klubový rekord)

357 bodů

146 gólů

211 asistencí