„Prohráli jsme si to naší hrou. Vůbec jsme nehráli to, na co máme. S takovým výkonem, který jsme předvedli, těžko budeme někoho porážet,“ sklopil oči litvínovský útočník Jakub Černý. O kousek dál se v třinecké kabině ozýval vítězný jásot. „Tohle jsme po porážkách potřebovali. Tady se těžko vyhrává a tak to jsou cenné body,“ radoval se třinecký forvard Lukáš Krajíček, který otevřel skóre zápasu v deváté minutě.

Třinec se pak dostal do dvoubrankového vedení. Domácí stihli snížit na rozdíl gólů, ale Moravané zase o jeden navýšit. V závěru si Verva vypracovala silný tlak, snížila na kontaktní branku, ale dvě minuty před koncem už nebyl čas přidat víc. „Nebyl to dnes od nás dobrý výkon,“ lakonicky pronesl brankář žlutočerných Michael Petrásek, který litoval, že dvakrát inkasoval ze střední vzdálenosti.

Litvínov – Třinec 2:3 (0:1, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 34. Hübl (Kubát, Ihnačák), 58. Gerhát (Trávníček) – 9. Krajíček (Martin Růžička, Mikulík), 30. Linhart (Adamský, Jank), 49. Chmielewski (Martin Růžička, Krajíček). Rozhodčí: Šír, Úlehla – Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:7. Využití: 1:1. Diváci: 4 468.

Litvínov: Petrásek – Sörvik, Kubát, Gula, L. Doudera, Pilař, Baránek, Dietz – Jánský, Hübl, J. Černý – Vandas, Ihnačák, Matoušek – Gerhát, M. Hanzl, Trávníček – Jurčík, Šimeček, J. Doležal. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Třinec: Hrubec – Krajíček, M. Doudera, Adámek, D. Musil, Linhart, Jank – Martin Růžička, M. Kovařčík, Chmielewski – Irgl, Marcinko, Mikulík – Dravecký, Polanský, Adamský – Svačina, Cienciala, Rákos. Trenéři: Varaďa a Zadina.