Prvně od zahájení nového ročníku hokejové extraligy, tedy od 20. září, dokázali litvínovští hráči bodovat na domácím ledě. Po pěti porážkách udolali brankou zkoušeného útočníka Viktora Hübla z 27. minuty urputně bojující Zlín 1:0.

„Odehráli jsme dobrý zápas od začátku až do konce,“ lebedil si litvínovský trenér Vladimír Országh.

Domácí byli lepší na střely, snaha jim upřít nešla, avšak výrazněji se brankově prosadit nedokázali ani při více než minutové power play na konci zápasu…

Mostecké házenkářky se vrací do práce.
Liga se vrací! Černí andělé ve dvou dnech vyzvou Olomouc a Písek

ORSZÁGH POCHVÁLIL OBA BRANKÁŘE

Poražení hosté ze dvou venkovních zápasů v řadě nezískali ani bod. Jejich naděje držel brankář Libor Kašík, jenž se blýskl 43 zásahy. Čisté konto uhájil poprvé v sezoně litvínovský Denis Godla, letní posila z Kladna..

„Oba brankáři si zaslouží pochvalu, protože podrželi svá mužstva. Získali jsme první body na domácím, do půlnoci se budeme radovat, pak se musíme připravit na další zápas,“ uvedl kouč.

„Byli jsme aktivní, měli jsme hodně šancí. Zlín měl několik příležitostí, dal dokonce dvě tyčky. Pro nás je to velice důležité vítězství podpořené dobrým výkonem,“ dodal Országh.

Jeho protějšek Robert Svoboda složitě hledal slova. „Těžko se to hodnotí, protože porážka 1:0 je v hokeji hodně krutá. Domácí byli v první třetině aktivnější a měli lepší pohyb. Dostávali nás do velké defenzivy za pomoci Libora Kašíka. Ve druhé třetině jsme inkasovali, poté jsme byli ofenzivnější, ale trochu toho štěstíčka nám chybělo, abychom v Litvínově získali bod. Musíme se soustředit na další zápas,“ prohlásil zlínský trenér Svoboda.

Už v pátek se pod Ještědem hraje v od 18.00 severočeské derby Liberec – Litvínov!