Odchovanec Prešova a Slovanu Bratislava Janus se v minulém ročníku premiérově představil v Tipsport extralize v dresu pražské Sparty, kde zasáhl do pěti zápasů základní části a tří v play off. Tři roky také působil v KHL v dresu Slovanu Bratislava, kde nastoupil ve 115 duelech. Předtím sbíral zkušenosti v nižších zámořských ligách. Je účastníkem MS "18" a MS "20" (zde byl zvolen do All-Stars turnaje) a v dresu Slovenska má na kontě starty i na seniorských MS. Draftován byl v roce 2009 Tampou.

Mistrovský klub hlásí i další změny! V prvoligovém Mostě se bude připravovat obránce Adam Chlapík ze Sparty (ročník 94), odchovanec Slavie, perspektivní hráč a bývalý juniorský reprezentant.

Bez smlouvy je momentálně Juraj Majdan a hostování skončilo obránci Tomáši Frolovi. Z hostování na Kladně se k týmu vrátil obránce Jiří Zeman. Do konce června se s mužstvem bude připravovat i brankář Pavel Francouz, který v červenci odejde do klubu KHL Traktor Čeljabinsk. Pravděpodobný je návrat do stejné soutěže útočníka Jakuba Petružálka. S kondiční přípravou mužstva začal pomáhat nový trenér Ondřej Ježek, není vyloučená externí spolupráce ještě s dalším trenérem.

Vladimír Novotný, Václav Veverka