“Jsem rád, že týmu přispívám, naše hra není špatná, ale co je nám to platné, když nemáme body,“ řekl Hunkes po poslední domácí porážce s Hradcem, ve které Východočeši rozhodli o třech bodech přesně 35 vteřin před koncem.

Pro vás to byl v Litvínově v pořadí třetí zápas, ale první domácí. Bohužel byl s porážkou.

Škoda toho konce, tam jsme to bohužel nesehráli dobře a nechali jsme dva hráče samotné před bránou a dali nám góla. Tohle si musíme pohlídat, tohle se nemůže stávat.

Zápas ukázal, že Litvínovu se nedaří výsledkově, ale herně to špatné nebylo. Navíc s Hradcem, který se pohybuje na špici tabulky.

Mají výborný tým. Taky si myslím, že hra není tak špatná, ale co je nám to platné, když nemáme body. Rozhodující jsou body. Byl bych radši hrát špatně, ale mít body.

Na druhou stranu vám se daří. Třetí zápas a pátá asistence na kontě.

Už jsem to říkal i minule, je to trochu také o štěstí. Snažím se to tam nahazovat, ale dneska u prvního gólu jsem měl vyloženě štěstí, protože mi to sjelo a náš hráč dával do prázdné. Jsem za to samozřejmě rád, že nějak přispívám týmu, ale více by mě těšilo, kdybychom měli tři body.

Jaká byla vaše adaptace v litvínovském týmu?

Adaptace je v pohodě, kluci v šatně mě přijali bez problémů. Po této stránce je to super.

Na ledě jste dostal od trenérů hodně prostoru.

Ano, jsem za to rád. Dostávám prostor a snažím se jim to splatit. Bodů mám hodně a věřím, že budu přispívat i dál.

Litvínovský tým vám evidentně sedí.

Jsem tady tři zápasy, takže ještě nemůžu tak moc hodnotit. Měl jsem štěstí, asi jsem taky přišel dobře připravený, je to jedno s druhým, ale jestli mi to tady sedí, to si budeme moci říct až po více zápasech. Ale musím říct, že Litvínov hrál vždycky ofenzivní hokej, což mi vyhovuje. Člověk z obrany se může nabízet, podporovat útok, takže to je samozřejmě výhoda.