Briane, při prvním startu za Litvínov gól. Byla by to asi hezčí premiéra, kdyby byl vítězný, že?

Nejdůležitější věc je vyhrát a to jsme nakonec nedokázali, takže jestli jsem dal gól nebo nedal, to je teď úplně jedno.

Měl jste velkou chuť se tady uvést trefou?

Chtěl jsem hrát svojí hru, nehrál jsem sedm měsíců, takže první zápas po takové době pro mě nebyl nejlehčí. Chtěl jsem hrát hlavně jednoduše, dostat se do zápasu a necítil jsem se úplně špatně. Nohy mi nešly nejlíp, ale ani nejhůř (úsměv).

Prostoru jste od trenérů dostal dost. Využívali vás i na některá oslabení.

Dohodli jsme se, že půjdeme postupně. Začnu ve čtvrté lajně a podle toho jak se budu cítit, tak mě budou nasazovat. Do přesilovky jsem nešel, ale byl jsem párkrát na oslabení. Jak jsem říkal, necítil jsem se až tak špatně, dostal jsem větší prostor a je to dobrý.

Bylo v zápase znát, že jde o důležité body? Utkaly se týmy ze dna tabulky.

Podle toho, kde jsme v tabulce, tak je každý bod důležitý. Mně se nezdá, že Litvínov je klubem, který by měl být takhle dole. Když jsem se to dozvěděl, tak to pro mě bylo celkem překvapení, že jsou takhle dole. V naší situace je teď každý bod důležitý.

Co podle vás trápí Litvínov? Co by měl změnit, aby byl úspěšnější.

Těžko říct, já zápasy neviděl, jsem tady dnes poprvé. Ano, udělali jsme v zápase pár chyb, měli jsme mít větší tlak. Je to ale těžko k posouzení, viděl jsem jeden zápas.

Co vás přimělo jít hrát do Litvínova?

Chtěl jsem vyměnit prostředí a zkusit hokej v jiném státě, ale podmínky, které jsem si představoval, tak nebyly splněny. Takže jsem si nakonec řekl, že si počkám a když přišla nabídka od Litvínova, tak jsem si řekl, že je lepší hrát než čekat. Pár týdnů jsem nad nabídkou ale přemýšlel, přišly podmínky, které byly splněny a tak jsem přišel.

Co se změní po vaší životní stránce? Znáte z českých angažmá Hradec Králové, znáte Prahu, teď Litvínov.

Snoubenka by za mnou měla dorazit příští týden a uvidíme. Myslím, že to tady bude zážitek (úsměv). Momentálně jsem tady na hotelu. Jinak bydlím většinou v Kanadě, ale přes léto jsem byl v Itálii vedle Turína v horách. V Itálii jsem také trénoval, připravoval se.