Jak jste si užil zápas s lídrem švédské ligy?

Já osobně jsem z něj měl trošku obavy, přece jen jsem proti takovému týmu v životě nechytal. Řekl bych, že to byl můj životní zápas, co se soupeře týká, protože zatím jsem chytal jen první hokejovou ligu a v extralize nemám žádný start a teď přijel lídr ze Švédska. Obavy tam byly, ale já jsem strašně rád, jak to dopadlo. Musím pochválit kluky, hráli výborně dozadu a těch šancí nebylo zase tolik. Když ano, tak mě to většinou trefilo. Také mi tam jednou cinkla tyčka, ale jak jsem říkal, kluci hráli skvěle v obraně.

Navíc jste podal skvělý výkon. Bude se vám dobře usínat.

To určitě (úsměv). Dám si dvě pivka, spát se mi bude určitě dobře, opravdu je to pro mě životní zážitek. Je to i sranda v tom, že teď jsem dostal tři góly v Prostějově, tři góly od Benátek v Mostě a teď dostanu jeden gól od Frölundy, tak se tomu musím usmát.

Není to váš první zápas v Lize mistrů, který jste odchytal dobře. Může vám to otevřít dveře do extraligy?

Uvidíme, já bych tohle nechal na našem trenérovi Zdeňkovi Orctovi. Co se týká našich výsledků v extralize, tak tam určitě není chyba v Jarovi (Janusovi), ten chytá výborně. Já si na svou extraligovou šanci počkám, snad přijde, ale netlačím na to. Pro mě je velkou zkušeností už Liga mistrů a tréninky s áčkem.

Člověka napadne, že v Lize mistrů Litvínov válí, ale v extralize je to zatím bída.

Také to stále řešíme, měli jsme sezení a probírali to mezi sebou, hledáme cestu ven. Není to žádná sranda, protože tabulka se začíná trošku trhat. My chceme v extralize vyhrávat, ale bohužel. Také mi vadí, že lidé nadávají, že to vypouštíme a podobně. To vůbec není pravda. To můžu za kabinu říct.

To posezení bylo v hospodě?

Ne, ne. To bylo v pondělí u nás na stadionu s trenéry. Něco jsme si k tomu řekli, chceme se vrátit k dobrým výkonům.

Vy můžete srovnávat – jaká je první hokejová liga a zápasy v Lize mistrů?

Je to velký skok. V Mostě kolikrát hráči někam odjedou, jsou tam mladí kluci, není to žádná sranda tam chytat. Není to o tom, že tady pustím Frölundě jednu branku, přijedu na Benátky a vychytám nulu. Tak to není. Je to skok, ale pro mě jen dobře, naučím se tam řešit různé situace. V Lize mistrů jsou na tom hráči technicky velmi dobře. V první lize by to po mě švihli, ale tady hledají hráče pro lepší přihrávky, který půjde na volnou bránu. Je to prostě jinde.