„Už nevíme, co máme dělat. Vyzkoušeli jsme snad úplně všechno,“ hlesl litvínovský kapitán Michal Trávníček. „Jihlava nás předčila v nasazení. Hráli úporný hokej a takhle musíme hrát i my.“ 

Verva nasadila do souboje dvou nejhorších týmů v rámci předehrávky 49. kola hned tři čerstvé posily. Ani ty ale porážku 1:3 neodvrátily.

Ještě než na konci ledna vyprší přestupní termín, podařilo se Chemikům získat do konce sezony zkušeného pětatřicetiletého rakouského obránce Floriana Iberera. Účastník olympijských her v Soči a dvou šampionátů působil dosud ve Štýrském Hradci v EBEL a loni nastupoval v nižší zámořské soutěži ECHL.

Na střídavé starty pak přišli z první ligy pětatřicetiletý zadák Aleš Pavlas z Litoměřic a o osm let mladší útočník Jaroslav Kůs z Kadaně. Debutující trojlístek ale jen smutně přihlížel dalšímu nezdaru Vervy. 

Domácí prohrávali od 6. minuty a ve druhé periodě nabrali ještě větší ztrátu. Až za stavu 0:3 se Litvínova probral. Ve 37. minutě se prosadil Lukeš a dal tak svému týmu naději. Jenže zázrak se nekonal.

Litvínovský brankář Pavel Kantor zasahuje v Hradci.
Litvínov prohrál osmý zápas v řadě, baráž se blíží...