Šest tisíc fanoušků navíc v Litvínově hltalo souboj bratrů Lukešů - chomutovského brankáře Štěpána a domácího útočníka Františka. Litvínovský snajpr mohl navíc v samém závěru derby rozhodnout, ale únik na svého bratra mezi tři tyče nedostal.

"Měl tu výhru na hokejce, ale bohužel. Takhle se radujeme my, jsou to zlaté dva body," smál se brankář Chomutova Štěpán Lukeš.

Tipsport extraliga: BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov.
Boleslavské střelce zaklel náhradní brankář Litvínova Pavel Kantor

"Mě nejvíce mrzí, že jsme zápas nedokázali dotáhnout do vítězného konce. Máme s tím problémy a s tím musíme něco dělat," řekl zase František Lukeš. Litvínov se v derby už musel obejít bez Briana Ihnačáka, který z Litvínova odešel do druhé švýcarské ligy do týmu z Oltenu. 

Litvínov - Chomutov 2:3 SN (1:0, 1:1, 0:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 18. Gerhát (Hübl, Kubát), 38. Gerhát (Hübl, F. Lukeš) – 28. Poletín (Smejkal, Šťovíček), 59. Koblasa (Huml, Skokan), rozhodující nájezd Koblasa. Rozhodčí: Bulanov, Svoboda – Kis, Rampír. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 6011 (vyprodáno).

Litvínov: Kantor – Hunkes, Kubát, Gula, Sklenička, Pilař, Baránek, Sörvik – Gerhát, Hübl, F. Lukeš – Jánský, Hanzl, Trávníček – Černý, Válek, Matoušek – Havelka, Jícha, Dufek. Trenéři: Rulík, Stránský a Šlégr.

Chomutov: Š. Lukeš – Valach, Mrázek, Flemming, Dietz, Slovák, Dvořák, Grman – Koblasa, Huml, Skokan – Sklenář, Růžička mladší, Vondrka – Poletín, Smejkal, Šťovíček – Hlava, Chlouba, Dlouhý. Trenéři: Růžička starší, Martínek a Šťastný.