Urvali jste nejvyšší výhru v sezoně. Odpovídá výsledek 7:2 předvedené hře?
Myslím, že pak už jsme Vary moc do hry nepustili. Sice nám dvakrát snížily, ale myslím si, že jsme měli zápas pod kontrolou.

Měli jste hlavně parádní nástup. V první třetině tři góly. To bylo v plánu?
Po reprezentační přestávce je důležitý vstup do soutěže, hned ten první zápas. Nejde začít zvolna, ale hned se na to musí vlítnout. Nám se to dneska vyplatilo.

Vám to tam padá. Tři poslední zápasy a tři góly, navíc z takových složitých a těžkých pozic.
Měli jsme období, kdy nám tam góly nepadaly, a tak jsme si řekli, že musíme střílet i z pozic, ze kterých bychom si spíše častokrát dali nahrávku. Tak to zkoušíme. Moje góly? To jsou zrovna statistiky, které moc nesleduji (smích), abych pravdu řekl. Jak jsem řekl, bylo období, kdy nám to tam nepadalo a tak jsme museli něco změnit. Zkoušíme, co se dá.

Litvínov hostil po reprezentační přestávce Karlovy Vary.
Litvínov střeleckou kanonádou rozebral Karlovy Vary. Dal jim sedmičku

Zajímavé je, že jste dali sedm gólů a podílelo se na tom sedm střelců. Což je tedy asi fajn, že je ta síla rozložená, že?
Hlavní je, že se to zvládlo. Ten zápas byl důležitý, protože byl po přestávce a tím se vlastně nakopne to období do další přestávky. Vary byly rozjeté a vypadá to, že je ta přestávka spíše rozhodila. My byli zase před tím v útlumu. Byl bych rád, kdyby se to pro nás zase otočilo. To by bylo skvělé.

Další dobrou zprávou je, že jste využili čtyři přesilovky.
No, taky novinka (smích), že jo? Ale vážně, o přestávku jsme to potrénovali, přišel Mathias (Porseland) a tam je vidět, že z té modré je to hráč do přesilovky, což jsme si od něj slibovali. Jestli to bude takto pokračovat dál, tak to bude dobré.

Jak moc vás takhle výhra uklidní do dalších zápasů?
Ztratili jsme před reprezentační přestávkou doma dost bodů. Tři nebo čtyři zápasy ztratit doma, to by se nám nemělo stávat. Myslím si, že zatím nás nemá vůbec co uspokojit.