Sorvik se s Hanzlem dobře zná z týmu litvínovské Vervy. Před pár dny se navíc na šampionátu přátelsky pošťuchovali. Sorvikovi totiž neušla nájezdová parádička Robina Hanzla, kterou vyřídil Finy. Spoluhráči pak poslal smsku: "Tuhlu kličku už jsem někde viděl." Finský brankář Korpisalo tohle štěstí neměl.

V zápase s Norskem to byla ale jiná písnička. Fanoušci se v normální hrací době gólu nedočkali. Defenzivně ladění Norové dotáhli zápas až do prodloužení, kde rozhodl Jan Kovář. Vychytanou nulu si připsal bývalý litvínovský brankář Pavel Francouz.

"Měli jsme optický tlak, ale těch vyložených gólových šancí jsme moc neměli. Byl to těžký zápas z hlediska psychiky, abychom ho zvládli vítězně. Jsou to nesmírně cenné dva body," řekl v České televizi asistent trenéra Jiří Kalous. "Norové hráli skvěle organizovaně, myslím, že tady potrápí i další týmy. Nejen, že dobře bránili, ale byli dobří i v protiútocích. Jednou to tam Pavel Francouz skvěle chytil, mohli jsme odejít i bez bodů," poukázal jediný střelec duelu Jan Kovář.