„Děčín je pro mě docela překvapením, těším se, až jim překazíme sérii,“ odhodlaně říkal před zápasem mostecký útočník František Mála. Tam, kde si jiní vylámali zuby, tam Most bodoval a Mála se tedy trefil.

Fanoušci Mosteckých lvů při posledním zápase v Děčíně, kde Most vyhrál.Zdroj: Tomáš Urban

Mostečtí fanoušci při posledním zápase v Děčíně. Foto: Tomáš Urban

Mostečtí lvi jsou druhou sezonu ve třetí nejvyšší soutěži, tedy druhé lize, a ostudu rozhodně nedělají. Jako nováček loni v klidu proklouzli do play off, kde vyřadili Jablonec a nestačili až na Sokolov, který si vybojoval postup do Chance ligy. S jídlem roste chuť a ani letos Most nemyslí na malé cíle.

„Motivace je jasná, myslím si, že hrajeme atraktivní hokej, daří se nám a cílem je minimálně finále,“ vykřikuje Mála, který si chválí fanoušky, kteří za jeho týmem cestují napříč soutěží. Do Děčína jich dorazilo šestnáct a byli hodně slyšet.

„Podporují nás jak doma, tak i venku a to je skvělé. Mám dobrý pocit z toho, že se nám daří v útoku, máme dobrý pohyb a proměňujeme hodně šancí. Tak snad nám to vydrží. Navíc musím zmínit i našeho brankáře Hosiho (Hosnedl), který chytá neskutečně. My se nemusíme moc vracet, on to vše pochytá,“ usmívá se František Mála, který se nyní vyhřívá se svým týmem v popředí druhé hokejové ligy.

Úspěšný softbalový celek Painbusters Most.
Painbusters slaví! V extralize vybojovali historický bronz

T. Urban, V. Veverka