"S Budějovicemi jsme byli v dlouhodobém kontaktu, teď se jednání posunula a dohoda by se mohla uskutečnit během dvou tří dnů," prozradil v pátek Deníku výkonný ředitel Litvínova Robert Kysela. "Předpokládám, že už od pondělí budou oba hráči v našem týmu."

Ještě před pár týdny to přitom vypadalo, že Martynek s Pšurným se v severočeském dresu už neobjeví. "To víte, je to obchod a obě strany musely někde trochu ustoupit. Myslím si, že teď jsme se dohodli ke spokojenosti obou stran," poznamenal Kysela.

K posilám z Mountfieldu by se mohl připojit další nový útočník. Od pátku Krušnohorci testují slovenského forvarda Richarda Rapáče z Popradu, který si už vyzkoušel českou nejvyšší soutěž v dresu Liberce. "Měl hnisavou angínu a dvanáct dní nebyl na ledě. Teď už je v pořádku. Vyzkoušíme ho v příštím týdnu, kdy máme dva kvalitní zápasy v Chomutově a Ústí," řekl Kysela na adresu pětadvacetiletého křídelníka, který v loňském ročníku slovenské extraligy nasázel v padesáti zápasech 22 gólů a k tomu přidal 28 asistencí.