Poprvé se prosadil ve 4. minutě Nedrda, od 9. do 14. minuty skóre narostlo pro domácí v luxusní pětibrankový rozdíl. Gólman hostů Kolařík odjel na střídačku. Roudnice v první periodě byla pod drtivým tlakem a jen se bránila.

V prostředním dějství tempo opadlo, Mostečané se prosadili dvakrát. I tak bylo vidět, že se zkušený mostecký celek hokejem baví. Tři stovky diváků se nenudily. „Druhá třetina nám až tolik nevyšla. Ale jinak si myslím, že vstup do soutěže se nám povedl. Je to ostatně vidět už na výsledku,“ usmíval se po zápase mostecký Vítězslav Nedrda, který posbíral čtyři kanadské body za gól a tři asistence.

Hosté se zapsali do statistik až v poslední periodě, kdy se prosadili dvakrát díky Brandejskému. Mostečané chtěli fanouškům splnit vyvolávanou desítku a povedlo se to přesně šest vteřin před závěrečnou sirénou – u modré napřáhl v přesilovce Machač a příjemný výsledek zaokrouhlil.

Mostečtí Lvi - Roudnice 10:2 (5:0, 2:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 4. Nedrda (Přeučil), 9. Přeučil (Havlůj, Nedrda), 10. Dalecký (Kousek, Šafařík), 13. Kousek (Šafařík), 14. Kalina (Smolík, Bořík), 37. Bořík (Holčák), 38. Havlůj (Nedrda, Přeučil), 42. Kousek (Dalecký), 58. Jonák (Dalecký), 60. Machač (Nedrda, Čmolík) – 52. Brandejský (Barcal), 60. Brandejský (Kasal).

Mostečtí Lvi: Uher – Havlůj, Machač, Jonák, Plichta, Balázs, Kunrt, Kabeláč – T. Přeučil, Čmolík, Nedrda – Dalecký, Kousek, Šafařík – Smolík, Bořík, Kalina – Holčák. Trenér: Kašťák.

HC Roudnice nad Labem: Kolařík (13. Horák) – P. Brandejský, Tintěra, Kopecký, Štosek, Richter, Kasal, Martinec – Pokorný, Kuchař, Günther – Nenadál, J. Brandejský, Kašička – Čichovský, Barcal, Satran. Trenér: Nenadál.