Machulda vystřídá tak v čele celku Kamila Kašťáka, který společně s Vladimírem Šafnerem zůstává u týmu do konce sezóny na pozici asistenta.

Vladimír Machulda je mostecký rodák a zkušený hráč, který začínal poznávat hokej na litvínovském ledě. Zde se také stal součástí extraligového týmu, dále pokračoval přes Třinec do Slavie, než ho jeho nastartovaná kariéra zavedla do Finska. Na severu pak posílil několik týmů, hrál ve Švédsku, Dánsku i Norsku. Během své úspěšné severské dráhy byl nominován do all star týmu nejvyšší finské soutěže a dosáhl i na titul. V Čechách se pak ještě objevil v barvách Karlových Varů, Litvínova, Mostu a Bíliny.

Právě v Bílině rozvíjel Vladimír Machulda své trenérské dovednosti a předával zkušenosti i mládeži v Mostě a Ústí nad Labem. Prvoligový A-tým Ústí nad Labem byl jeho posledním působištěm.

Stolní hokej ve Středisku volného času v Mostě.
Středisko volného času hostilo dvacátý ročník šprtcové Ligy škol

Mosteckým hráčům se Vladimír Machulda poprvé představí na tréninku v pátek 1. 2. 2019. Vedení klubu od nového trenéra očekává samozřejmě zlepšení momentální výsledkové krize v probíhající sezóně, ale především zkvalitnění herního projevu mužstva. „Hlavně celková obranná činnost celého našeho týmu, nejenom obránců, je dosti zoufalá“, říká manažer týmu Lukáš Bednařík. Po vlně zdravotních absencí i odchodu Miroslava Hanuljaka, kterého klub pustil díky lákavé nabídce, je stále cílem Mosteckých lvů dostat se do play-off. Klub se pokusí ještě v poslední den přestupového termínu zlákat do svých řad i posilu do hráčského kádru.

Lucie Tylová, Václav Veverka