„Byli jsme produktivnější a povedlo se nám ustát i závěrečný nápor domácích. Myslím si, že je naše vítězství zasloužené," zhodnotil derby litvínovský asistent Darek Stránský.

„Dnes se nám nedařilo, puky nám odskakovaly, chyběla nám také bojovnost a vůbec celý zápas šel na levou stranu. Litvínov vyhrál zaslouženě," uznal trenér Tygrů Filip Pešán.

Stejně jako v pátek proti Brnu musel Liberec znovu dohánět manko. Zatímco třígólovou ztrátu Komety dokázali Severočeši vymazat a zvítězit v prodloužení, na vedení Vervy 2:0 nedokázali najít odpověď. Devět minut před koncem snížil Krenželok, porážku už ale domácí odvrátit nestihli. Bílí Tygři vyšli bodově naprázdno poprvé po šesti týdnech.

Liberečtí přitom mohli jít do vedení ve druhé třetině, kdy měl k dispozici téměř minutovou přesilovku pěti proti třem. Nesehráli ji však vůbec dobře a na Januse nevyslali jedinou střelu. V závěru druhé části udeřili v přesilové hře hosté. Gerhát posunul kotouč na osamoceného Lukeše, který střelou bez přípravy osm sekund před druhou sirénou otevřel skóre.
„Vstup do utkání se nám vcelku povedl a mohli jsme jít do vedení. Podlehli jsme tlaku, že opět odehrajeme dobré utkání. Přesilovku pět na tři jsme sehráli velmi špatně, v závěru jsme pak úplně zbytečně podcenili kotouč u modré čáry a Litvínov nás potrestal," řekl kouč Tygrů Pešán.

„Přežili jsme úvodní tlak domácích, poté se hra vyrovnala. Ve druhé třetině bylo zlomové, že se nám podařilo ubránit dvojnásobnou přesilovku Liberce. Sami jsme pak přesilovku na konci třetiny využili," poznamenal Stránský.

Liberec se pak tlačil za vyrovnáním, ale udeřili znovu hosté. Z protiútoku se podruhé v zápase přesně trefil Lukeš. Liberečtí rychle odpověděli. Lakatoš se prosmýkl hostující obranou a jeho střelu dorazil za Januse Krenželok – 1:2.

Čtyři minuty před koncem měli Bílí Tygři možnost přesilové hry, Litvínov se však výborně ubránil. V závěru to ještě domácí zkusili bez brankáře a se šesti hráči v poli, Litvínov už si však vítězství nenechal vzít.

Bílí Tygři Liberec - HC Verva Litvínov 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 51. L. Krenželok (Lakatoš) - 40. Lukeš (Gerhát), 49. Lukeš (V. Hübl). Rozhodčí: Šír, R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Diváci: 6517.

Liberec: Will - Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Jánošík, Vitásek - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Svačina, Bulíř, Radivojevič - Bartovič, Vantuch, J. Stránský - Hrníčko, Hrabík, Víšek. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Litvínov: Janus - Gula, Kubát, T. Pavelka, Sörvik, F. Pavlík, Z. Sklenička - Gerhát, V. Hübl, Lukeš - M. Hanzl, R. Hanzl, J. Černý - M. Hořava, K. Reichel, Trávníček - Stříbrný, Válek, Jurčík. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.