Dvakrát ve dvou zápasech za sebou jste nedali ani gól, ale máte čtyři body. Takže spokojenost?

Já myslím, že ano. Kdybyste si přehráli minulý rozhovor, tak to bude to samé (úsměv). Stejný zápas jako se Slavií, tlačíme se do nich, ale nedokážeme se prosadit. Oni dobře bránili na modré. Měli jsme proti Zlínu hodně přesilovek, bohužel jsme je neproměňovali, dobře je bránili. Za sto dvacet minut nedat góla je trestuhodné.

Čím to, že se vám v přesilovkách nedařilo? Ke konci jste měli skoro šest minut v kuse početní výhodu.

Těžko říct, ale Zlín dobře bránil a my si nedokázali vytvořit šance. Nevím, zda to bylo malým pohybem. Možná nám chybělo více důrazu. Těžko říct.

Dvakrát za sebou bez branek. Útok už je sto třicet minut neproduktivní. Zažil jste to někdy?

Ze stránky defenzivy je to výborný, neinkasovali jsme. Ze stránky ofenzivy je to trestuhodné. Abych řekl pravdu, nezažil jsem dva zápasy za sebou nula nula. Doufám, že se to už nebude opakovat a podaří se nám nějaké góly vstřelit a vyhrát v normální hrací době.

Teď si vás asi Pavel Francouz bude dobírat. On má dvě čistá konta. Asi mu budete muset koupit nějakou čokoládu.

Ne, to nehrozí (úsměv). On to bere v klidu, je to klidný kluk (úsměv). On ví, že nás drží a my jsme mu za to hrozně moc vděční. Je to největší zásluha právě díky němu, že získáváme body, i když se nám střelecky nedaří. My se ale budeme snažit to podpořit také útokem.

Zlín jste porazili snad po dvou a půl sezonách. Co k této sérii říct?

Dva body jsou zlaté. Je sice hrozné, že s nimi máme tak dlouho šňůru porážek (deset zápasů), ale pro nás je to zápas jako každý jiný. Dva body bereme.

Ještě u toho vašeho prvního nájezdu. Tam vám to ujelo?

No jistě, tam mi to ujelo, to nebyla finta (smích). Měl jsem co dělat, abych ten puk ještě chytil a něco s tím udělal a naštěstí jsem to dokázal a nájezd mi vyšel.