Hosté se sice ujali v Litvínově vedení 2:0, ale domácí dokázali srovnat dvěma trefami Dudy a rozhodující branku dal obránce Filip Pavlík.

"Je to obrovská úleva, že se nám nakonec podařilo extraligu zachránit. Je samozřejmě lepší, když se to podaří dříve než v posledním kole. Teď už můžeme být klidní," řekl po střetnutí Pavlík, jehož tým soupeře opět drtivě přestřílel. Ve druhé třetině, kdy Krušnohorci nastartovali obrat, přestříleli Vary neuvěřitelně 26:0. "Rozhodly dneska přesilovky a to jak se Litvínov rozstřílel. Že vypálil v prostřední třetině 26 vstřel? Když to řeknu objektivně, tak Litvínov v baráži tímhle všechny týmy přehrával a přestřílel. Bylo by opravdu zvláštní, kdyby sestoupil z extraligy," sdělil po duelu brankář Varů Tomáš Závorka. Litvínov ještě čekají v baráži tři kola. Už se nemusí strachovat. Se sezonou se Severočeši rozloučí doma příští neděli.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 32. Duda (Lukeš, Kubát), 40. Duda (R. Hanzl, Kubát), 48. F. Pavlík (Kubát, Lukeš) - 17. T. Rohan (V. Tomeček, M. Rohan), 20. Marosz (V. Tomeček). Rozhodčí: Fraňo, Hejduk - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:8, navíc Koblasa a Sičák (oba K. Vary) oba 10 min. Využití: 3:0. Diváci: 5329.

Litvínov: Janus - Z. Sklenička, Kubát, F. Pavlík, T. Pavelka, Gula, Kokeš - Duda, R. Hanzl, Lukeš - Martynek, Gerhát, Trávníček - M. Hořava, R. Pšurný, Piroš - Jurčík, Válek, J. Doležal. Trenéři: Rulík a Šlégr.

Karlovy Vary: Závorka - J. Tomeček, Gulaši, Sičák, M. Rohan, Redlihs, Dvořák, Baránek - Huna, Skuhravý, Vachovec - Haščák, Kůs, Koblasa - J. Svoboda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Antonik.