Úvod zápasu vyšel výrazně lépe domácím. Jejich kapitán David Výborný byl sice ve třetí minutě tak zaskočený obrovskou příležitostí, v níž ho hosté nechali zapomenutého, že ani nezakončil. Pak neuspěl z dorážky Ovčačík, ale na konci šesté minuty už Kubica otevřel skóre. Povedlo se mu to díky pohotové teči Stříteského nahození.

Kontrovat mohl Gerhát, gólmana Ritticha ale překonat nedokázal. A hosté mohli litovat, neboť záhy poté, co se úvodní dějství přehouplo do své druhé poloviny, zvýšil na 2:0 důrazný Bárta. Radost Středočechů však hodně rychle zchladil Hübl, jenž už 51 vteřin poté snížil. Uběhlo navíc dalších 49 sekund a bylo vyrovnáno, když se po parádní souhře prosadil snadným zakončením do odkryté branky Martynek.

Obhájci titulu vlilo vyrovnání evidentně novou vlnu elánu a sebevědomí do žil a byl do přestávky lepším týmem, jenže narážel na pozorného Ritticha. Místo vedoucí trefy Verva naopak hodně pokazila nástup do druhého dějství. Do konce 22. minuty měli Mladoboleslavští dvoubrankový náskok zpět díky trefám Jarůška a Hyky, jehož ke skórování vybídl skvělou přihrávkou Žejdl.

Hostující gólman Petrásek vzápětí ukončil svůj extraligový debut a přenechal místo v brankovišti Janusovi. Ve 26. minutě byl v hlavní roli opět litvínovský kanonýr Hübl. Nejprve promarnil obrovskou možnost při zakončení z mezikruží, kdy si mohl dlouho neatakován v poklidu vybírat, kam zavěsí puk, jenže pálil jen do Ritticha. Pár vteřin poté se však prosadil z otočky a snížil.

Litvínov byl následně opět o trochu aktivnější. Ve 35. minutě zahrozil Hübl dokonce při vlastním oslabení, jenže Rittich mu radost z hattricku a zároveň opětovného vyrovnání nedopřál.

Domácím se navíc opět povedl návrat na led z kabin a po odehrání 78 vteřin jim znovu o něco více klidu vystřelil aktivní Látal, jenž se v útočném pásmu prohnal litvínovskou defenzivou až do zakončení a nezastavil ho ani Janus. Mladoboleslavští už byli poté výrazně pozornější směrem do obrany a přineslo jim to ovoce. Stav 5:3 už se do konce zápasu nezměnil a zajistil jim posun na průběžnou třetí příčku.