Bitvu číslo čtyři rozhodl přesilovkový gól Rastislava Deje v 54. minutě. Série pokračuje v úterý na východě Čech. Hraje se na čtyři vítězná utkání, přičemž nyní HC Verva prohrává už 1:3!

Více o zápase čtěte: Litvínov i podruhé doma s Hradcem prohrál a je krůček od vyřazení

Litvínovští ve čtvrtém zápase série dřeli, avšak vyrovnat čtvrtfinále nedokázali. „Za stavu 1:1 jsme chtěli rozhodnout, ale bohužel opět ujeli z brejku a dali gól oni. Chyběl nám gól na 2:1, kdybychom ho dali, věřím, že bychom vyhráli. Oni hrají dobře z obrany, takže jsme věděli, že bude padat málo branek. Musíme zlepšit produktivitu a pak můžeme myslet na vítězství," řekl Viktor Hübl, jenž se jako jediný z poraženého týmu střelecky prosadil.

REKLAMOVALI POSTAVENÍ MIMO HRU

„Zápas byl z naší strany trochu jiný než v pátek (1:4). Domácí byli po celou dobu aktivnější, my jsme se soustředili na defenzivu. Důležitým momentem byla naše hra v oslabení, dalším klíčovým faktorem byla efektivita v zakončení a výkon Patrika Rybára, který nás v důležitých momentech podržel. Bylo to ubojované vítězství," uvedl trenér hostů Václav Sýkora.

Hosty dostal do vedení v závěru první třetiny Šimánek, v 25. minutě zmiňovaný Hübl sice vyrovnal, avšak šest minut před koncem rozhodl Dej. Domácí v čele s kapitánem Michalem Trávníčkem vehementně reklamovali postavení mimo hru, ale rozhodčí zůstali neoblomní. „Nechtěl bych se k tomu vyjadřovat," držel si pusu a jen kroutil hlavou Trávníček.

Poté se ale přece jen ke spornému momentu vyjádřil. „Rozčiloval jsem se tam hodně, ale nebylo mi to nic platné. Viděl jsem to ofsajdově, víc k tomu nemám co říci. Ještě jsem to neviděl na videu, ale dle mého to byl ofsajd. Pokud to tak nebylo, omlouvám se rozhodčím," řekl Trávníček. Podle všeho se hosté prosadili v souladu s pravidly.

„Dostal jsem dobrou přihrávku a nemyslím si, že to byl ofsajd. Jen jsem byl rychlý a bek mě nestíhal. Nahrávka byla perfektní a střela mi sedla. Už jsem dlouho nedal gól, takže jsem rád, že jsem mohl takhle pomoct týmu," uvedl pro agenturu Dej.

Domácím se již vyrovnat nepodařilo, i když v závěru při power play měli drtivý tlak. Litvínov tak s Hradcem prohrál potřetí v řadě. „Poslední krok je vždy nejtěžší. Určitě jim nedáme nic zadarmo a budeme chtít sérii ještě vrátit do Litvínova. Víme, že to bude těžké, ale pokusíme se o to," slíbil 51letý zkušený trenér litvínovské Vervy Radim Rulík.