„Sezona nám prakticky skončila, takže ji můžeme i postupně vyhodnocovat. Každý další zápas už bereme jako přípravu na další ročník," řekl ČTK generální manažer klubu Robert Kysela. Připomněl tak, že Vervu čekají už pouze zápasy ve skupině o udržení, v níž je však už dopředu jasné, že do baráže zamíří Kladno a Chomutov.

I proto již Kysela spřádá plány na sezonu příští. A dvojice dlouhodobě spolupracujících trenérů v nich má svoji roli. „Určitě dostanou tu možnost připravit si tým po svém přes léto na příští sezonu," potvrdil Kysela. „Trenéři jsou článkem toho týmu, s nímž bych vyjádřil spokojenost. Odvedli tu obrovský kus práce a potvrdili, že to jsou odborníci na svém místě," ocenil.

Právě Rulík s Hořavou stáli za obrozením tradičního extraligového celku, když na konci října nahradili Vladimíra Jeřábka a Petra Rosola. „Po první čtvrtině jsme byli beznadějně poslední a tehdy, když jsme se podívali na naše postavení, tak se zdálo, že postup do play off by se rovnal zázraku. Mužstvo se však dalo skvěle dohromady, s příchodem nových trenérů se to nastartovalo a začali jsme věřit, že se to povede," bilancoval Kysela.

Osm po sobě jdoucích zápasů bez bodového zisku nahradila Verva v polovině základní části devíti výhrami z deseti utkání. Přesto to nakonec nestačilo.

„Poslední čtvrtina nám hlavně venku nevyšla, tam se nám nedařilo," připomněl Kysela aktuální sérii 11 porážek v řadě v arénách soupeřů. „A tou poslední byla bohužel prohra na nájezdy na Slavii," litoval Kysela ztracené bitvy, která jinak nadchla svým pestrým menu.

Prohraný klíčový duel znamenal, že Litvínov si play off letos nezahraje. Celou sezonu proto hodnotí jako neúspěšnou. „Převažují samozřejmě negativa. Když jsme se dostali okolo toho osmého místa, věřil jsem, že to dokážeme. Ale nepovedlo se, takže určitě nemůžeme být spokojení. Je to pro nás signál, že nás čeká ještě spousta práce," prohlásil Kysela.

Určité představy už má vedle trenérských postů rovněž o podobě kádru. „Někteří hráči rozhodně v sezoně neodvedli výkony, které se od nich očekávaly. Tohle řešit určitě budeme. Zatím bych to ale nechtěl nijak ventilovat. Chystáme se také konzultovat s trenéry, jak mužstvo posílit, jakým hráčům třeba neprodloužit smlouvy," řekl Kysela. „Něco už v hlavě mám, ale nějaká masivní obměna to také určitě nebude," dodal.