Olomouc se do Litvínova hned od úvodního buly zakousla, rozhodně se netančil žádný ploužák. Hanáci navíc nastřelili dvě tyčky, hrnuli se do šancí. Přesto to byla Verva, která otevřela skóre, kdy šikovně nahrál Válkovi Gerhát a ten se proti Konrádovi nemýlil.

„Kluci si to přistrčili na modré, Gery (Gerhát) mi to šikovně dal. Olomouc to špatně rozebrala a naštěstí mi to tam padlo,“ popisoval v České televizi svou trefu Válek.

Litvínov si hubené vedení udržel do 32. minuty.

Mora nachytala Severočechy po jejich chybě v přečíslení a gólovou trefu servíroval Kolouchovi Tomeček, Janus byl bez šance. Domácí ještě na konci třetiny dostali možnost čtyřminutové přesilovky, která se překlopila i do poslední periody, ale z té neudeřili. Zle začalo být o pár minut později. Hanáci ukázali, že jakmile se urvou do přečíslení, tak je jejich útok smrtící – podruhé se prosadil Kolouch a 2:1.

Litvínov začal být v dohánění ztráty aktivní, ale bohužel neproduktivní. Dvě minuty před koncem stáhl z klece Januse a začal bušit do Olomouce v šesti bruslařích. Neúspěšně. V samém závěru si přihrávku zapsal i domácí gólman Konrád, založil akci a domácí skórovali do prázdné – 3:1.

Brankář Janus v posledním zápase s Vítkovicemi, kdy udržel čisté konto.
Janus: Nesmíme kalkulovat, ale koukat jen na sebe