Nyní je na Slovensku, společně s Peterem Draisaitlem sestavuje tým Bratislava Capitals.

Na bilancování bývalý obránce hodonínského Baníku moc času nemá, přitom pádný důvod k ohlédnutí za minulostí by tu byl. Brněnský rodák totiž v pátek 1. července slaví významné životní jubileum, bude mu šedesát let.

„Cítím se dobře, přibývající roky nevnímám. V hokejové branži pracuji hlavně s mladými kluky, což je ten nejlepší lék proti stárnutí,“ říká s úsměvem oslavenec, který si užívá hlavně sedánky u kávy s někdejším rozhodčím a delegátem Miroslavem Bůškem.

Dočekal významný životní milník oslaví v rodinném kruhu, s pár přáteli nejen z hokejového prostředí.

Známý manažer, který střídavě žije v Brně a v Hodoníně, nyní působí jako sportovní manažer v týmu Bratislava Capitals, jenž bude hrát mezinárodní rakouskou ligu ICEHL.

Slovenský tým ze soutěže odstoupil loni v listopadu po tragických událostech.

Nyní se ale Capitals chystají na nový ročník. „Situace není pro kluby jednoduchá, ale mužstvo máme skoro pohromadě. Chybí nám akorát dva hráči,“ hlásí Dočekal, jenž se v Bratislavě o práci dělí s Peterem Draisaitlem a šéfem klubu Matejem Láníkem. 

Známý hokejový manažer Rostislav Dočekal v pátek 1. července oslaví šedesáté narozeniny.Známý hokejový manažer Rostislav Dočekal v pátek 1. července oslaví šedesáté narozeniny.Zdroj: se svolením Jaroslava Kicla

Známého činovníka mrzí, že se slovenský tým v mezinárodní soutěži už neutká se Znojmem, které bude hrát jenom druhou českou ligu. Orli přitom působili v EBEL Lize s výjimkou jedné sezony od roku 2011.

Právě ve městě vína a okurek Dočekal prožil nejúspěšnější období manažerské kariéry. „Na Znojmo velmi rád vzpomínám. Při mém prvním angažmá v extralize jsem byl u všech úspěchů klubu. V EBEL Lize jsme se zase dostali do finále a skončili druzí. Taky jsme si zahráli Ligu mistrů, což byl vzhledem k rozpočtu obrovský úspěch,“ míní.

Novou posilou hokejistů SHKM Hodonín je Ondřej Šmach.
FOTO: Vedení hodonínského SHKM představilo novou identitu klubu i čerstvé posily

Titul v mezinárodní soutěži slavil coby manažer Vídně Capitals. Svými zkušenostmi, radami, přehledem i kontakty pomáhal také v Popradu, Kometě Brno, Litvínovu či Karlovým Varům a Ingolstadtu.

Cenné nejen hokejové, ale i životní zkušenosti posbíral při hráčském pětiletém angažmá v Rakousku. „Na to období vzpomínám strašně rád. Líbilo se mi nejen v klubech, ale i život ve Vídni,“ uvedl.

Parádní roky ale prožil i v Hodoníně, kde patřil mezi důležité postavy defenzivy Baníku.

„Tehdy jsme měli výborné mužstvo, které bylo složeno nejen po hokejové, ale charakterové stránce. Mezi domácí kluky skvěle zapadli i hráči ze Zlína, jako Říha, Leška, Karolák, Sedlák či Michalovský. Podobný mančaft se už v Hodoníně těžko sejde,“ tuší nejen Dočekal.

Stejně jako fanoušci ze Slovácka se ale i zkušený funkcionář dívá hlavně dopředu. Do sportovního důchodu se rozhodně nechystá.

„Dokud mi chodí nabídky a je mě o zájem, tak je to pěkné. Teď se chci hlavně věnovat manželce, dětem, rodině a vynahradit jim dobu, kdy jsem jezdil po světě. Ale budu dál pokračoval v kariéře a předával svoje zkušenosti,“ přeje si závěrem oslavenec.